Storm op 1e paasdag

Een apocalyptisch beeld gisternamiddag in Westendorf door Saharastof

Storm op 1e paasdag
Ook vandaag, 1e paasdag, heeft Oostenrijk te maken met storm! En niet zomaar een storm, een föhnstorm! Daarbij wordt het net als de voorgaande dagen bijzonder warm. Zo steeg gisteren het kwik naar een zomerse 25 graden!

Vandaag start de dag met redelijk wat ruimte voor de zon, tenminste ten noorden van de hoofdkam. Al is het ook de vraag door Saharastof hoe goed de zon schijnt. Ten zuiden komt meer bewolking voor en valt soms een spat regen. Daarmee komt ook Saharastof mee naar beneden, waardoor een vies laagje achter kan blijven. Tegelijkertijd blijft de storm aanwezig en worden windsnelheden van opnieuw 100 tot 120 km/u in de bergen gemeten. Kortom diverse skiliften zullen opnieuw gesloten blijven. Later vandaag neemt de bewolking overal toe en verdwijnt de zon steeds vaker. De maxima komen uit tussen 18 en 23 graden.

Vanavond piekt te storm nog één keer, om in de nacht te verdwijnen. Dan volgt een koufront met buien.

Morgen is er sprake van een weeromslag, het is bewolkt en regenachtig. In de bergen valt zomaar weer eens sneeuw, de sneeuwvalgrens pendelt tussen 1400 en 1700 meter. Ook trekt de westenwind flink aan en daardoor zal het niet ideaal skiweer zijn.

Ook na maandag is het weerbeeld sterk wisselvallig, met soms buien maar ook zonnige momenten. De temperatuur ligt vaak tussen 15 en 20 graden. Later in de week volgt opnieuw een warmteoffensief, waarbij het 20 tot 25 graden wordt. Kortom de winter is op een korte omslag na echt zoek. Op naar de zomer!

KitzSki Resterhöhe Saharazand

Saharazand ook in het skigebied van KitzSki Resterhöhe

Jeroen Elferink

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Snowworld Banner 1250 900

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...