Storm op de Kitzsteinhorn Kaprun

Bergfex Kaprun Kitzsteinhorn 20 okt 2019

Storm op de gletsjer van Kaprun, zondag 20 oktober 2019 windkracht 9…

Storm op de Kitzsteinhorn dat stond ons te wachten op deze gletsjer (20 oktober 2019) In de ochtend nog wel even de webcams bekeken en de liften waren open. Dus we zijn naar Kaprun gereden, voor de eerste keer dit seizoen zouden we weer gaan skiën op deze gletsjer. Maar het liep toch even anders…

Op de parkeerplaats kwamen we Valentijn tegen van OostenrijkTV en hij wist ons te vertellen dat de liften op de gletsjer gesloten zouden worden en het was wachten tot de wind zou gaan liggen. Toch zijn we naar boven gegaan om een bakkie koffie te doen en wellicht nog even een Sacher erbij. Die laatste was ook niet aanwezig dus het werd iets met appel.

Apflelstrudel vierkant en koffie

Maar bekijk ook maar eens de video die we toch op hebben genomen. Ook onderstaand de facebook live video die we opnamen bij het bergstation van de 3K K-onnectionbahn (het was wat winderig maar naar verloop van tijd wordt het geluid beter)

De volgende keer dat wij op deze gletsjer zijn zal eind november zijn. 30 november wordt de nieuwe 3K K-onnection geopend en dat betekent dat je vanuit het dorp direct naar de gletsjer kunt. Je hoeft dan niet meer de auto te pakken richting de gletsjerjet 1. Ook hebben we gezien dan bij de Maiskogel alwel de verkeerssituatie wordt aangepast en er komen zeker parkeerplaatsen bij want dat is dan wel nodig. Maar jullie zullen het zien eind november…nog even geduld.

Kaprun Kitzsteinhorn

nog een ritje naar de Gletscherjet 1 maar hopelijk gewoon vanaf november/december 2019 vanuit het dorp Kaprun richting de gletsjer

Kitzsteinhorn Bergstation 3K K-onnection

Kitzsteinhorn Langwied

Kitzsteinhorn Gletsjerjet 1

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×