Stormachtig weekend, daarna sneeuwkansen

Vandaag kunnen we gaan genieten van een prachtige vrijdag. Geregeld is er veel ruimte voor de zon. Het weekend verloopt helaas minder fraai met stormachtig weer maar wel hoge temperaturen. Vanaf zondag neemt de kans op neerslag toe. Na het weekend daarmee ook de sneeuwkansen.


Vandaag start de dag in Oostenrijk rustig. Er staat bij aanvang van de dag maar weinig wind. In enkele dalen kan zelfs nevel of mist hangen. Deze zal gedurende de ochtend snel oplossen. Rond het middaguur schijnt de zon overal wel even. Vanmiddag trekt in de bergen de wind al wel langzaam aan. Het is de opmaat voor een stormachtig weekend met föhn. Daarbij neemt de bewolking ook langzaam toe.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt. Uit de bewolking kan in Vorarlberg of Tirol een enkel spatje vallen. Elders blijft het droog. In de bergen trekt de wind verder aan. Er zijn windstoten van 60 tot 90km/u mogelijk.

Oostenrijk ligt morgen in duidelijk zachtere lucht

Morgen ligt Oostenrijk duidelijk in een warmtesector. Vooral op hoogte trekken er wolkenvelden over. Verder staat er in de bergen een zware föhnstorm. Windstoten tot ver over de 100km/u zijn mogelijk. Hierdoor kan het zo zijn dat gletsjergebieden gesloten blijven. Door deze föhn is het ook nog eens zacht. Op uitgebreide schaal ligt het kwik tussen de 14 en 18 graden. In het Rhein- en Inntal is zelfs 19 of 20 graden mogelijk. Waardes die dus ver boven de norm liggen.


Zondag komt een koufront dichterbij. Het is even de vraag hoe snel deze over Oostenrijk zal trekken. Afhankelijk van de exacte stroming is het bewolkt of regenachtig. Zeker is dat de avond hoe dan ook regenachtig verloopt. In de koelere lucht kan de sneeuwgrens eventjes zakken naar 1800-1500 meter. In de bergen verdwijnt even de harde tot stormachtige wind en kan er 10 tot 30 cm sneeuw vallen.


Maandag volgt een meest droge dag met opnieuw in de bergen veel wind. Dinsdag trekt een volgend koufront over, dan kan de sneeuwgrens zelfs zakken naar 1300 meter. Kortom het is sterk wisselvallig met een komen en gaan van storingen. Tussendoor zijn er ook mooie momenten.

Ook op de langere termijn blijft het veelal wisselvallig maar ook stormachtig. De sneeuwgrens pendelt meest tussen de 1400 en 1900 meter en dagelijks kan hierboven wat sneeuw vallen. Echt winterweer in de lagere delen lijkt er nog niet in te zitten.

Jeroen Elferink

Colada Sport2000 banner

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht