Stormachtige zaterdag in Oostenrijk

Het is vandaag op de hogere toppen een stormachtige dag!

Stormachtige zaterdag in Oostenrijk
Het is een stormachtige dag in Oostenrijk. Met name op de hogere bergtoppen in het noorden van het land staat er veel wind vandaag. Zo komen er windstoten van 100 tot 120 km/u voor op de hoogste bergtoppen. Daarbij blijft het vandaag ook niet droog, er trekken enkele (stevige) buien over.

Veel wind vandaag, met name op de bergtoppen

Vanmorgen zien we verspreid over Oostenrijk al enkele buien trekken. Tussendoor is het vaak langere tijd ook droog en breekt de zon soms door. Gaandeweg de ochtend leeft de buiigheid op en kan er ook een klap onweer of hagel voorkomen. Daarbij staat in de bergen en brede dalen veel wind, op de hoogste bergtoppen kunnen windstoten van 100 tot 120 km/u voorkomen. Hierdoor kunnen enkele windgevoelige skiliftverbindingen gedurende de dag even uit bedrijf gaan. Later op de middag neemt de stormachtige wind duidelijk in kracht af en verlaten de pittigste buien Oostenrijk. De sneeuwgrens ligt tussen de 1300 en 1600 meter en in de dalen kan het nog ruim 10 graden worden.

Vanavond valt er nog een laatste bui maar in de nacht wordt het overal droog. Met een paar brede opklaringen kan het een graadje vriezen.

Een flinke temperatursturz vanaf morgenmiddag

Morgen start de dag droog en kan de zon nog kort zichtbaar zijn. Maar al snel raakt het bewolkt en halverwege de ochtend begint het te regenen en sneeuwen in Vorarlberg. Deze zone met neerslag trekt gedurende de middag ook over de rest van Oostenrijk. Op deze zone zakt de sneeuwgrens van 1500 naar 1200 meter. Morgenavond stroomt koudere lucht binnen en zakt de sneeuwgrens verder. Ook volgen er vanuit Duitsland winterse buien met sneeuw en hagel.

Veel verse sneeuw tot aan dinsdag!

Maandagochtend vallen er stevige sneeuwbuien langs de gehele noordkant. Op veel plaatsen kan er met gemak een decimeter sneeuw vallen. Tijdens de ochtend ligt de sneeuwgrens tot in de lagere dalen, maandagmiddag stijgt deze ietsjes naar 600 meter. Overal aan de noordkant wordt het dus weer winters wit. Aan de zuidkant blijft het helaas bij een enkele winterse bui, veelal niet voldoende voor een witte wereld tot in de dalen.

Ook dinsdag is het winters met nog een sneeuwbui, vanaf woensdag wordt het milder en droger.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...