´Stormtief´ brengt vandaag zwaar onweer, regen en sneeuw!

De dag begint nog vrij goed met zonnige momenten en aangenaam weer. Maar laten we snel naar de actuele weerkaart kijken.

08:00 deze ochtend

Want boven Frankrijk treffen we een zeer actieve storing. Deze ‘stormtief’ verplaatst zich komend etmaal razendsnel richting het Oosten. Morgen rond dit tijdstip ligt de kern al boven Hongarije. Het weer gaat dus snel veranderen vandaag.
Later deze ochtend trekken vanuit Zwitserland en Duitsland enkele zware onweerbuien Oostenrijk binnen. In Vorarlberg en Tirol trekt de wind dan ook flink aan. Op dat zelfde moment is het nog zonnig in oost en zuid Oostenrijk. Daar kan het nog 18 tot 22 graden worden.
Vanmiddag trekken de onweersbuien verder Oostenrijk in. Het kunnen zéér zware onweersbuien worden met hagel, wateroverlast en windstoten. Mogelijk is er zelfs lokaal kans op hoosvorming. Achter de onweersbuien heeft zich op het scheidingsvlak tussen de koude en warme lucht een volwaardig koufront gevormd. Vanmorgen bestond dit koufront nog op de scheiding nog niet. Zo snel ontwikkeld dit systeem zich. In het westen en noorden volgt na de buien intensieve regen met veel wind. De sneeuwgrens zakt ook geleidelijk naar 1600 tot 1200 meter.

Morgen heeft het ‘stormtief’ Oostenrijk verlaten. De hele avond en nacht heeft het in de bergen vanaf 1100 meter gesneeuwd. Dat betekent dat we weer in sommige dalen wakker zullen worden met een laagje sneeuw van 10 tot 30 centimeter. In vergelijking met vorige week zullen minder dalen wit zijn. In de bergen zal het de hele zondag diep winters zijn met aanhoudende sneeuwval. Er kan morgen nog eens 10 tot 20 centimeter bijvallen. Lokaal kan er dus zomaar weer een half metertje bijvallen.

De komende dagen blijft het koud. Het is maar liefst 10 tot 15 graden aanhoudend te koud voor mei met in vele dalen winterweer. Vooral dinsdag kunnen er weer sneeuwvlokken tot 700 meter vallen! Bizar. Zelden zagen we dat de winter nog zo vaak en lang terugkeerde in mei. Pas na donderdag kan het weer wat opknappen en opwarmen. We hopen het.

Want deze meimaand heeft nog altijd veel potentie record koud te eindigen.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht