Stormwaarschuwing Tirol van goede vrijdag tot en met 2e Paasdag

Stormachtig op de Kitzsteinhorn Kaprun

Stormwaarschuwing Tirol van goede vrijdag tot en met 2e Paasdag

Via de website Tirols Wetter und Infodienst kregen we een weerwaarschuwing onder ogen die zeker niet genegeerd kan en mag worden. Er zijn zeker nog Nederlanders en Belgen in de diverse wintersportgebieden te vinden. Zelf doen we daar dit lange weekend ook aan mee.

We hebben net al een weerbericht gepubliceerd maar toch willen we graag de weerwaarschuwing die deze facebook site afgeeft toch ook aan jullie meegeven.

Wat voor waarschuwing wordt er afgegeven

“We bevinden ons aan de voorkant van een lagedrukgebied boven West-Europa en in Tirol zal zich vervolgens een föhn-stormsituatie ontwikkelen. Vooral van Vorarlberg tot aan de HoheTauern kunnen we van vrijdag tot maandagavond storm op de bergen verwachten!!!

Vooral de zuidelijke delen van Tirol zullen getroffen worden.

Stormkracht ook in de dalen

In de dalen moet je rekening houden met windstoten van rond de 90 km/u, vooral in de regio Innsbruck maar ook in het Wipptal en het Zillertal. Zelfs windstoten van 100 km/uur en hoger zijn niet uitgesloten

Stormkracht berg

Op de bergen van Tirol moet je rekening houden met windstoten tot rond de 150 km/u, maar windstoten tot 180 km/u zijn niet uit te sluiten!!

Gevaren (we hebben alle gevaren maar even meegenomen)

  • Takken kunnen vallen en voorwerpen kunnen rondslingeren.
  • Verhoogd risico op ongevallen door sterke zijwind op bruggen en blootgestelde wegen, vooral voor vrachtwagens of bij het rijden met grote aanhangwagens.
  • Bij stormgevaar dienen steigers, reclameborden, luifels, partytenten, afdekpanelen en dekzeilen stevig verankerd of gedemonteerd te worden.
  • Breng onbeveiligde voorwerpen die zich buiten het huis in de tuin bevinden in veiligheid (bijvoorbeeld vuilnisbakken, wasgoed, bloempotten, gereedschap, tuinmeubelen)!
  • Onvoltooide gebouwen bevinden zich vaak in een tussenfase en lopen risico op stormen. Zet risicovolle onderdelen vast met steunen, verstevigingen of stutten.
  • Wees voorzichtig bij het rijden op bijzonder kwetsbare weggedeelten en bruggen – vooral gevaarlijk voor grote vrachtwagens en caravans! Wees voorzichtig bij het inhalen, vrachtwagens kunnen als speelgoed omvallen. Zelfs aan het einde van geluidsschermen en tunneluitgangen blijft de storm met volle kracht waaien.
  • Als u toch buiten moet zijn, vermijd dan de nabijheid van gebouwen, steigers, hoge bomen en elektriciteitspalen!
  • Vermijd het rijden door bosrijke gebieden! Vallende bomen en vallende takken zijn voor veel automobilisten fataal geweest. Wees voorzichtig bij openluchtevenementen – het wordt aanbevolen om dergelijke evenementen om veiligheidsredenen tijdig te verlaten of te annuleren.
  • Sluit de ramen (niet zomaar kantelen), indien aanwezig, sluit de luiken of zonwering! Deuren en poorten
  • Bij stormgevaar dienen steigers, reclameborden, luifels, partytenten, afdekpanelen en dekzeilen stevig verankerd of gedemonteerd te worden.

Hou ook de facbookpagina van Tirols Wetter und Infodienst de komende dagen in de gaten voor updates.

Stormwaarschuwing

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...