Stotterend begin van het weekend maar daarna Kaiserwetter

Stotterend begin van het weekend

Langzamerhand wordt het Saharazand weggevoerd richting het zuidoosten. Er zijn 2 sterke hogedrukgebieden die zich gaan verenigen en daardoor wordt het de komende week Kaiserwetter. We moeten echter op zaterdag nog even door de zure appel heen bijten.

ZATERDAG:

Ondanks de hogedruk in de buurt van de Alpen is het nog geen Kaiserwetter. Ten noorden van de Alpen trekt een zogenaamde koudeput langs. Hierdoor wordt het geen standvastig weer. De bewolking is flink aanwezig en zo nu en dan kan er boven de hoofdkam wat neerslag naar beneden komen. De SVG ligt rond de 1000 meter. De wind kan ook nog flink uithalen uit het westen. De temperaturen liggen net boven het vriespunt. Daar waar de zon doorbreekt een paar graden hoger.

ZONDAG:

Op zondag is het heel ander weer. Daar waar er verse sneeuw is gevallen kan het in de ochtend wat mistig zijn. Voor de rest maakt de zon overuren. De wind waait nog steeds uit het zuidwesten en zwakt niet af. In sommige delen kan de wind soms nog flink uithalen. De temperatuur blijft nog wel een beetje op hetzelfde niveau. Een voorbode voor de rest van de week met Kaiserwetter

MAANDAG:

Op maandag is het helder. Er is veel zon en de temperatuur stijgt ietwat.  De wind is zuidelijk en zwakt flink af. Op 3000 meter is het ook niet meer zo koud met slechts -5c. De maxima kunnen omhoog schieten tot boven de 10c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Het blijft droog en de temperaturen lopen langzaam op. De zon maakt overuren. Saai voor een weerman, hosanna voor de vakantieganger.

Corona Reis Certificaat vanaf 17 feb 2022

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...