Straten afgesloten wegens lawine gevaar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De grote hoeveelheid sneeuwval die er gevallen is in de Alpen heeft een groot probleem met zich meegebracht. De kans op lawines is zeer groot aanwezig. Hierdoor zijn vele wegen gesloten.

Verschillende gebieden in de Alpen zijn bezig om alles weer veilig te maken, dat betekent dat pistes zijn gesloten maar ook straten afgesloten zijn. Dit geldt in Oostenrijk voor Sölden, Hochfügen, Gargellen.

Weg naar Sölden afgesloten.

De weg van Längenfeld in de richting van Sölden is afgesloten, dit betreft de B186. Ook de weg tussen Zwieselstein en Obergurgl is door de hevige sneeuwval gesloten, tevens is het op de B186 verplicht om met sneeuwkettingen te rijden. Deze verplichting geldt in beide richtingen tussen Zwieselstein en Untergurgl.

In Arlberg is door het gevaar van lawines door de hevige sneeuwval meerdere wegen afgesloten, naar Sölden is al niet meer mogelijk. Ook is de weg tussen Fügen en Hochfügen afgesloten, en de L192 beter bekend als de Gargellnerstraßen is ook door gevaar van lawine afgesloten.

Meer info hier

Bron: Sölden Facebook, Hochfügen Facebook, Bergbahnen Gargellen Facebook.

Afsluitingen en sneeuwkettingen

CampingWelt Brixen im Thale

Door de hevige sneeuwval gelden voor een aantal wegen dat daar met sneeuwkettingen gereden moet worden, maar ook zijn er een hoop wegen afgesloten. Hieronder een overzicht per provincie waar het verplicht is met sneeuwkettingen te rijden is, en welke wegen afgesloten is.

Controleer even de webcambeelden of de diverse wegen sneeuwvrij zijn, dan kan via deze link.

Sneeuwkettingenwinkel banner 300 100

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...