Strenge Vorst naar min 20 en sneeuw opkomst

Strenge Vorst naar min 20 en sneeuw opkomst

Afgelopen nacht heeft het op sommige plaatsen erg streng gevroren en het zou niet verwonderlijk zijn dat ergens de min 20 is aangetikt.

Op zondag schijnt de zon al in de ochtend en het meest in het westen en zuidwesten. Maar er is strenge vorst en in de ochtend is het op sommige plaatsen nog min 20 graden. In de overige delen van het land is het wisselvalliger weer. Af en toe zon, dan weer bewolkt en het kan zelfs licht sneeuwen. Er staat een matige wind en dan kan hier en daar hard zijn. Wind komt uit noord tot noordoost. Ook in de middag blijft het koud. De temperaturen bereiken een maximum van min 12 tot plus 2 graden. Op 2000 meter minus 14 tot min 8 graden.

strenge vorst

Op maandag komt de zon er uitbundig bij. In de ochtend is er nog steeds strenge vorst waarneembaar en hangt hier en daar mist of laaghangende bewolking. Maar in de ochtend lost er meer en meer op. De temperaturen lopen op tot min 5 tot plus 3 graden, maar in sommige alpendalen blijft het  beduidend kouder. Op een hoogte van 2000 meter is het min 9 tot min 4 graden. Alleen op de Alpenhoofdkam en in de zuidalpen waait er een levendige noordenwind. Anders is de wind zwak tot matig vanuit verschillende richtingen.

Stubaier Alpen zeer koud januari 2021

Staat er sneeuw op het programma volgende week?

Als we kijken naar woensdag dan kan dit zeker op het programma staan. Aan de noordkant van de alpen kan het behoorlijk gaan sneeuwen. Dit zou het zwaartepunt worden van de sneeuwval, in het oosten kunnen ook wat sneeuwbuien voorkomen. Morgen gaan we hier zeker nog naar kijken.

We hebben nog twee plaatjes van wetteronline opgehaald en die geloven ook in behoorlijke sneeuwval.

Brixen 8 dagen voorspelling 10 jan 2020 sneeuw

Zell am See 8 dagen voorspelling 10 jan 2020 sneeuw

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht