Strengere grenscontroles en boetes Oostenrijk

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Strengere grenscontroles en boetes Oostenrijk

Gisteren hebben jullie natuurlijk al wat kunnen lezen mbt versoepelingen rond om de Corona maatregelen die zijn ingezet. HIER kun je dat nog eens nalezen.

Ook werd er verteld dat men wel wat extra controles gaat doen voor de zogenaamde “inreizenden” Dat kunnen natuurlijk ook mensen zijn uit de lage landen die als Zweitwohnsitz geregistreerd staan en bv de daken willen leegscheppen. Let dan zeker op mbt de regels die worden ingevoerd.

Hieronder een aantal zaken die zeker als streng kunnen worden gezien.

Grenscontroles

  • Het reizen naar Oostenrijk wordt verder aangescherpt. Voor het eerst komt er ook een test- en registratieverplichting voor pendelaars: wekelijks moet een negatieve coronatest met passend bewijs worden uitgevoerd.
  • Bovendien is registratie als onderdeel van de “Pre Travel Clearance” vereist, maakte minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer (ÖVP) dinsdag bekend.
  • Wat het grensregime betreft, wordt een negatieve test nu verplicht gesteld voor alle andere mensen die het land binnenkomen en die geen vrijstelling hebben.
  • Daarnaast blijft het zo dat er een tiendaagse quarantaine geldt, waarbij deze periode niet meer verkort kan worden door een negatief testresultaat. Dus na 5 dagen je vrijtesten gaat dan niet meer!

Hoge straffen

Hogere straffen zijn er bedongen als de maatregelen en controles niet worden nageleefd:

  • De boetes voor het overtreden van het FFP2 masker- en afstandseisen worden aanzienlijk verhoogd. In plaats van de vorige 25 – 50 euro kost dit nu 90 euro bij deze overtreding van de MNS-verplichting of niet voldoende afstand houden.
  • De politie en gezondheidsautoriteiten zullen de skigebieden nauwkeuriger controleren om “een einde te maken aan de drukte”. Hierin wordt verwezen naar de illegaal geboekte vakantieaccommodaties.

Pinzgau Topfoto

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×