Strijd om pistekilometers SkiWelt vs Skicircus

Strijd om pistekilometers SkiWelt vs Skicircus

Het begon allemaal in 2012 toen Duitse toerisme-onderzoeker Christian Schrahe er achterkwam dat het aantal kilometers aan pistes verkeerd werden gemeten, één van die gebieden was SkiWelt Wilderkaiser – Brixental nu is er een strijd om pistekilometers met het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbunn. De meetmethode die Schrahe hanteert resulteerde in een afname van 20’km aan pistes terwijl het Skicircus een toename had van het aantal pistekilometers, desondanks adverteert Skiwelt Wilderkaiser – Brixental nog steeds met de “oude” 280km.

Nou en… zal je denken maar de strijd is logisch, een gebied die kan schermen met de titel grootste aaneengesloten skigebied zal meer toeristen aantrekken wat weer goed is voor de economie in dat gebied.

Bron: tirol.orf.at

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Panorama SkiWelt 2015 2016

Rechts het gemeten Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbunn en links het ongemeten SkiWelt Wilderkaiser – Brixental.

Volgens het zakenblad Trend is er nu een geschil ontstaan tussen SkiWelt Wilderkaiser – Brixental en het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbunn, het laatste gebied is sinds de samenvoeging met Fieberbrunn gegroeid van 200km naar 270km en heeft dankzij het certificaat na de meting door Schrahe de titel grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk.

Overigens heeft Schrahe ook het Skigebied Kitzbühel opnieuw gemeten, de “bescheiden” 145km die men aangaf is gegroeid naar 209km, het is wachten tot ook SkiWelt opnieuw gemeten wordt door Schrahe. De nieuwe meting wordt uitgevoerd m.b.v. Google Earth, en het verloop van pistes wordt vastgesteld m.b.v. diverse analoge en digitale bronnen. Hierin wordt alles meegenomen dus de pistes en skiroutes, de totale lengte van de helling is dan de totale som van de lengte van alle sectoren.

Meer info: Pistelength.com

Het zijn vooral de gebieden in Tirol die grote klappen krijgen, zo ging volgens de metingen Mayrhofen terug van 159km naar 133km, het Zillertal van 671km naar 478km!!. De Stubaier Gletscher had volgens eigen zeggen 110km piste terwijl Schrahe niet verder kwam dan 47 kilometer, en andere gebieden gingen ook door het stof. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Silvretta Arena: (218 km versus 154) en Skijuwel (145km versus 109).

pistekilometers
Hierboven een mooi plaatje over hoe er gemeten wordt of kan worden, meer info zie Ischgl.com

(Visited 63 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.