Stroomuitval en overlast door zeer zware sneeuwval

Oost-Tirol en delen van Karinthië zitten momenteel 3500 huishoudens zonder elektriciteit. Door de zware sneeuwval zijn bomen op stroomkabels gevallen of zijn stroomkabels gescheurd door het gewicht van de zware sneeuwval. Vooral getroffen zijn de regio’s Villgraten en Lesachtal.

Westendorf vanmorgen vroeg

Vooral Oost-Tirol is zwaar getroffen met deze ochtend alleen al 60cm zware sneeuw tot in de dalen, zegt Klaus Schüller van stroombedrijf Tinetz. Het Villgratental is momenteel volledig afgesloten van stroom, aldus Schüller op deze woensdagochtend. Met behulp van de brandweer werden de gebroken stroomkabels van de weg gehaald.

Afgesloten wegen
Gesloten zijn onder andere de toegangswegen naar Defereggental en de Plockenpass naar Italië. Vanmorgen vroeg ging ook de A10 Tauernautobahn t.h.v. de Katschbergtunnel dicht. Dit doordat een vrachtwagen zonder sneeuwkettingen de toegang van de tunnel blokkeert. Ook staan er lange files op de A13 Brennerautobahn . Op beide snelwegen zijn sneeuwkettingen verplicht.  Mogelijk dat door de aanhoudende sneeuwval meer wegen vandaag zullen sluiten.

Afgelopen week had de natuur het ook al zwaar tijdens eerdere sneeuwval. In sommige bomen zit namelijk nog altijd blad.

Loofbos heeft last van sneeuw
Minder dan een jaar geleden trok een zware storm door onder andere het Lesachtal en veroorzaakte daar grote schade in de bossen. Hierdoor zijn de bomen verzwakt en nog steeds niet goed geworteld. De zware sneeuw kan bomen ontwortelen en verdere grote schade in het bos veroorzaken, zei de burgemeester vanmorgen in een persconferentie.

Nog meer sneeuw opkomst
Ook de komende dagen wordt nog veel verse sneeuw verwacht. Om 08:00 in het weerbericht praten we je helemaal bij!

Bronnen: ORF, TT, ZAMG

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...