Stubai Zuckerhütl 5 toerskiërs naar beneden gestort

Stubaier Gletsjer 29 april 2023

Stubai Zuckerhütl 5 toerskiërs naar beneden gestort

Zaterdagochtend vond er een ernstig ongeval plaats in het gebied van de Zuckerhütl in Neustift. Vijf wintersporters vielen. Twee van hen moesten per reddingshelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht. De persoon die het ongeval heeft veroorzaakt, is vermoedelijk snel ervan door gegaan.

Na een ernstig alpine ongeval bij de Zuckerhütl in het Stubaital is de politie van Neustift op zoek naar de persoon die dit heeft veroorzaakt, hij is er blijkbaar gewoon vandoor gegaan. Eerder zou hij vijf toerskiërs zo’n 50 meter onder de top hebben meegenomen in zijn val. Twee Zuid-Tirolers moesten naar het ziekenhuis worden gebracht en drie Oostenrijkers raakten lichtgewond.

Op zaterdag trok de hoogste top van de Stubaier Alpen bij prachtig weer en milde temperaturen veel toeristen.Ooit werd de Zuckerhütl beschouwd als de perfecte plek om te touren, je kon op ski’s makkelijk naar de top klimmen, waar ook altijd een kruis staat. “Nu is er een extreem steile sneeuwgoot in het bovenste gedeelte tot aan de top.Je kunt de skitocht naar een skidepot doen, maar vanaf daar moet je te voet verder”, zegt Thomas Ofer van de bergreddingsdienst Neustift.In het open alpine terrein zijn stijgijzers en veiligheidstouwen zeker een voordeel, voegt hij eraan toe.Op de dag van het ongeval waren er volgens de bergredder in ieder geval heel veel mensen op weg naar de Zuckerhütl.

Volgens de politie gebeurde het tragische ongeval rond 11.00 uur

De onbekende persoon zou als eerste zijn gevallen, waarbij hij een 27-jarige Zuid-Tiroolse vrouw uit Innsbruck en haar Zuid-Tiroolse metgezel van dezelfde leeftijd met zich mee heeft genomen. De twee vrouwen waren ook aan de afdaling begonnen, waardoor ze niet konden zien wie hen had meegenomen. Vervolgens werden ook drie Oostenrijkers geraakt die op dat moment aan de beklimming waren begonnen.

De politie vraagt ​​om informatie over de dader

Terwijl de reddingswerkers zorgden voor de 27-jarige, die een hoofdwond had, en haar metgezel, die een gebroken onderbeen had opgelopen, ging de politie van Neustift ter plaatse op zoek naar de oorzaak van het ongeval.

De drie lichtgewonde Oostenrijkers konden hun tour voortzetten. Ondanks dat er op het moment van het ongeval dertig tot veertig toerskiërs bij het skidepot stonden te wachten en sommigen getuige waren van de crash. De persoon die de crash heeft veroorzaakt is nog niet geïdentificeerd. De politie vraagt de onbekende persoon of andere getuigen om dringend contact op te nemen met de politie van Neustift.

Stubaital

Bron: Tiroler Tageszeitung

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×