Stubaier en Kaunertal Gletsjer ook weer open

 

Stubaier en Kaunertal Gletsjer ook weer open

Stubai

De eerste gletsjers gaan of zijn al open, de enige gletsjer die het gehele jaar open is dat is de Hintertuxer gletsjer. We hadden al gemeld dat de Kitzsteinhorn open gaat op 1 oktober 2016 maar vanaf gisteren (30-09-2016) is de Stubaier Gletsjer van 8:00 tot 15:00 geopend. Dagelijks tot midden oktober kun je met de Gamsgarten gondel de gletsjer op, vanaf het bergstation van de Gamsgarten II kun je de 8er Rotadl lift pakken. Afhankelijk van de sneeuwcondities zal ook de Eisjoch- en Windachferner geopend worden.

Momenteel zijn de volgende liften geopend.

  • Gamsgarten I & II
  • 8er Rotadl
  • Daunferner II

Overigens zal de nieuwe Eisgratbahn pas op 22 oktober open gaan. De splinternieuwe lift zal dan de mensen binnen 11 minuten van het dalstation naar het bergstation op 2.900 m brengen. De door Pininfarina ontworpen gondels hebben WiFi, lederen zetels en bieden ruimte aan 32 personen. Vanaf het dalstation kunnen er 24 personen zitten er kunnen vanaf het middenstation nog 8 mensen bijkomen die moeten dan wel staan.

Meer over de nieuwe lift is te lezen in ons vorig bericht. De actuele opening van de liften en pistes kun je hier bekijken.

Stubai Gletsjer

Een andere gletsjer dat opengaat op 1 oktober is de Kaunertaler Gletsjer. Volgens het gebied is dit de jongste gletsjer van Tirol en heeft 32,5 km aan pistes. Ook garandeert men sneeuw van oktober tot juni.

Voor de actuele stand welke liften en pistes geopend zijn klik dan hier.

Het is een onbekend gebied en is niet veel vertier en ook is het over het algemeen redelijk rustig op de pistes. Maar dat zijn vaak wel de mooiste plekken, ook staat het gebied bekend bij freeriders.

Summittravel728x90

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×