Stubaier Gletsjer 3S Eisgratbahn

Stubaier Gletsjer 3S Eisgratbahn

Op het grootste gletsjer skigebied van Oostenrijk is men sinds de zomer van 2015 druk bezig om 3S Eisgratbahn te vervangen, vanaf het dal station vertrekken twee gondels. De ene gondel gaat naar Gamsgarten en de andere naar Eisgrat, beide liften hebben een middenstation bij de Dresdner Hutte (uit 1875). Het duurde 2 jaar voordat de politiek groen licht gaven, het project zal zo’n 58 miljoen euro gaan kosten

?Ich freue mich, dass Einigkeit über die wirtschaftliche Bedeutung herrscht und dieser Beschluss erfolgt ist?, aldus Reinhard Klier, managing director van de Wintersport Tirol AG.

De Eisgratbahn wordt vervangen o.a. voor meer comfort, hieronder de pistekaart van de Stubai gletsjer.

pistekaart Stubai

728x90-Bizztravel

De nieuwe verbinding zal naast de oude gebouwd worden, men wil zo de overlast voor de mensen zo veel mogelijk beperken, men begon eerst bij het middenstation die met 5000 m³ werd uitgebreidt. Men begint eerst met het stuk van het dalstation naar het middenstation, om een jaar later de rest te vervangen. Zo worden er ook 50 palen van een meter in doorsnede geplaatst.

Het nieuwe dalstation wordt niet verbouwd maar zal compleet nieuw zijn, en is het enige gebouw van de drie die volledig nieuwbouw is. Naast dit zullen er ook twee extra lawine barrières worden gebouwd.

Als alles klaar is zal de oude lift verwijderd worden, het verwijderen hiervan en vervangen van de nieuwe gondels gebeurd pas na 2 april 2016. Op 3 april zal dan de lente opening zijn van het gebied en kan men de Gamgartenbahn gebruiken. En ondanks de bouwwerkzaamheden zal alles open zijn, in zoverre dat het mogelijk is. Overigens zal de gletsjer van 30 mei t/m 8 juli gesloten zijn.

Als alles goed verloopt zal de nieuwe 3S Eisgratbahn op 29 oktober 2016 voor het eerst passagiers naar boven brengen.

Meer info: hier

Een paar technische gegevens:

  • Dalstation: 1697m
  • Middenstation: 2291m
  • Bergstation: 2885
  • Horizontale lengte sectie 1: 2353m
  • Horizontale lengte sectie 2: 2163m
  • Aantal gondels sectie 1: 25
  • Aantal gondels sectie 2: 24
  • Aantal personen per gondel: 32
  • Capaciteit: 3014 p/u

golfclub mittersill stuhlfelden  golfclub mittersill stuhlfelden

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...