Stubaier Gletsjer beste sneeuwjaar laatste 3 jaar

Stubaier Gletsjer Kaiserwetter

Nu al kunnen we zeggen dat er niet zoveel sneeuw heeft gelegen als de laatste 3 jaren. We hebben een overzicht gemaakt dat gaat over de sneeuwval op de Stubaier Gletsjer.

De hoeveelheid sneeuw die gevallen is vanaf 1 september 2017 t/m 27 maart 2018 is….1026 cm. Dus meer dan 10 meter sneeuw is er op de Stubaier Gletsjer gevallen. Meer dan 2,5 meter is er meer gevallen tov het zelfde tijdvak van afgelopen seizoen (777 cm)

De eerste neerslag viel ook meteen op 1 en 2 september 2017. Het begon allemaal met 38 cm sneeuw. Dit heeft er ook voor gezorgd dat half september er al geskied kon worden op de Daunferner.

Tot 1 oktober 2017 stond de meter al op een halve meter. Kijk anders nog even naar het sneeuwbericht van 19 september 2017 en 7 oktober 2017.

Hevige sneeuwval stond op de agenda op 6 november 2017. Op deze dag en nacht viel er maar liefst 103 cm. De gletsjer was vanwege lawinegevaar gesloten. Het pisteteam heeft keihard gewerkt om de gletsjer weer open te krijgen en dat is gelukt. Er was zelfs zoveel sneeuw gevallen dat op 24 november 2017 de afdaling Wilde Grub’n open ging…. Een jaar ervoor kon dat pas eind januari!

In december viel er maar liefst 232 cm en januari 2018 ging daar nog eens goed overheen met 295 cm.

Ook in januari 6 dagen sneeuwval, 192 cm sneeuw en vanwege lawinegevaar ook de weg uit voorzorg naar de gletsjer afgesloten. Lawinestufe 5 is het ook een tijdje geweest. Op de Gletsjerstrasse lag zelfs maar liefst 120 cm sneeuw. De medewerkers van de gletsjer die ook de gletsjer weer in bedrijf zouden moeten krijgen…konden niet eens naar de gletsjer toe. Een helikopter heeft toen uitkomst geboden.

Meer lezen hierover …lees HIER

Vanaf 25 januari 2018 was er weer „skibetrieb“ op de gletsjer.

In Februari viel er maar 76 cm sneeuw en maart was ook niet heel sneeuwrijk. Maar de winter in het Stubaital is nog lang niet voorbij. Men verwacht zeker nog zo’n 2 meter sneeuw (op de gletsjer) maar om de recordwinter van 6 jaar geleden te overtreffen zou nog zo’n 3.62 meter sneeuw moeten vallen.

Voor ons is het seizoen zeer succesvol verlopen en als we ieder jaar zoveel sneeuw krijgen dan tekenen we daar meteen voor.

Hieronder nog een video update die wij op hebben genomen op 24 maart bij perfecte omstandigheden op de Stubaier Gletsjer.

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...