Stubaier Gletsjer kapel op 3.170 meter

Stubaier Gletsjer Kapel

Stubaier Gletsjer kapel op 3.170 meter

Wij komen vaker op de Stubaier Gletsjer en we zagen op grote hoogte een kapel.

De kapel is een populaire bestemming voor toeristen die de gletsjer bezoeken en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en gletsjers.

Op een hoogte van 3170 meter op de Stubaier Gletscher, slechts een paar meter van het bergstation (Schaufeljochbahn) verwijderd, ligt de herdenkingskapel Schaufeljoch. Een plek van rust en bezinning midden in het skigebied. De gereduceerde structuur van ruw beton en staal weerspiegelt de natuur en onderscheidt zich tegelijkertijd door zijn monolithische vorm van de ruige rots. De kamer van ongeveer tien vierkante meter is slechts aan één kant open en biedt uitzicht op de omliggende bergen. De structuur is volledig gesloten naar de helling toe. “Het ontwerpen van deze kapel was een heel mooie planningstaak, omdat je niet onderworpen bent aan de beperkingen van woningbouw. ​​Het is puur een gebedsruimte zonder functionele eisen”, zegt Walter Niedrist van oa-architekten ZT-GmbH.

Wij keken naar de Kapel en Stefan is toch een stukje omhoog gelopen en heeft een kijkje genomen. Overigens er is een klein terras en je hebt daar echt een geweldig uitzicht.

Bekijk de video en kijk zelf.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...