Stubaier Gletsjer Schaufeljoch bergstation Permafrost verdwijnt!

Stubaier Gletsjer Schaufeljochbahn

Stubaier Gletsjer Schaufeljoch bergstation Permafrost verdwijnt!

Recent waren we op de Stubaier Gletsjer en beleefde daar een FANtastische skidag, dit kun je HIER nog eens terug bekijken.

Ook werden we verrast bij het bergstation van de Schaufeljochbahn. Daar heb je bij de lift 2 uitgangen. Je kunt een trap afdalen maar je kunt ook gebruik maken van een normale uitgang en de ski’s meteen onderbinden en vertrekken. Maar onze normale route die we normaal daar af zouden leggen die was dicht.

Ook vond ik het pad dat afgesloten was redelijk smal en had het vermoeden dat daar de berg wat minder breed was geworden. Geïnformeerd bij de liftbediende en daar kwam het antwoord waar ik al bang voor was.

De permafrost die aan deze kant van de berg ook aanwezig was die verdwijnt en door waarschijnlijk erosie en vloeibare neerlag in het zomerseizoen is de berg afgebrokkeld (maar ik zeg er meteen bij dat dit een aanname is) Wat wel een feit is dat het afgesloten is en het de skiweg veel minder breed is. Natuurlijk kun je er wel omheen skiën.

Mbt de veiligheid zit het wel snor. Er worden controles uitgevoerd immers het bergstation staat nu ook wat dichter bij de plek waar het afbrokkelt.

Dit alles kun je zien in onderstaande video. Ook is te zien dat de skiweg onder aan de trap (de andere uitgang) ook een stuk smaller is geworden.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...