Stubaier Gletsjer verwacht Sneeuw

Stubaier Gletsjer verwacht eerste echte portie sneeuw. Kijk maar eens naar de voorspelling van Bergfex.

Bergfex Stubaier Gletsjer 3 september 2019

Op de gletsjer wordt een kleine 40 centimeter aan sneeuw verwacht. In eerste instantie ligt de sneeuwgrens nog op 2.500 meter maar die is dalende richting de zondag. Weerman Jeroen zal ons daar vast wel iets meer over gaan vertellen. Houd dan ook zeker de weerberichten de komende dagen in de gaten (om 8 uur iedere ochtend staat er een weerbericht klaar of kijk op onze weerpagina)

Zo te zien heeft de Stubaier Gletsjer er al zin in. Op de toppen is er al een sneeuwpopje gemaakt.

Stubaier Gletsjer sneeuwpopje

Ook is het uitzicht vanaf de Top of Tirol weer geweldig.

Stubaier Gletsjer

We gaan het hopelijk deze week nog zien dat de omgeving is bedekt met een mooie witte deken. De opening van het skigebied op de Stubaier Gletsjer is gesteld op 15 september 2019. Dat kan natuurlijk alleen maar als er genoeg sneeuw ligt. Met de voorspelde sneeuw die wellicht gaat vallen komt die opening ook steeds dichterbij.

Wat je overigens nog tot 29 september 2019 kunt doen op de gletsjer … dat is de ijsgrot bezoeken. Heb je daar geen tijd voor dan gaat de ijsgrot weer open op 21 december 2019.

Stubai Ijsgrot Stubaier Gletsjer

Foto’s onder ander van de facebookpagina van Stubaier Gletsjer

Toch kijken we weer uit naar een geweldig winterseizoen. Op deze gletsjer daar zijn wij wel vaker geweest…. vandaar nog maar even een afdaling hier neergezet.

Werken in Oostenrijk sep 2019

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...