Stubaier Gletsjer in de zomer zeker een bezoek waard

Stubaier Gletsjer in de zomer zeker een bezoek waard

Stubai Ijsgrot

Het skiseizoen op de Stubaier Gletsjer is maar net voorbij of de Gletsjer zomer staat alweer voor de deur. Skiën of boarden is even over maar de gletsjer is open vanaf 1 juli tot half september.

Vandaag stond er al een mooi event op het programma. De Stubai Ultratrail daar moet je echt enorm goed getraind voor zijn. De start is in Innsbruck en de finish op de Jochdohle en die ligt op meer dan 3.000 meter hoogte. De afstand die je aflegt is 62.8 kilometer en dan moet je ook nog eens 5.000 hoogtemeters overwinnen. Ga daar maar eens aanstaan. Overigens is er ook een verkorte versie. Startpunt is dan Neustift en is maar 28,8 kilometer lang ?

Stubai Ultratrail

Natuurlijk is er een winnaar. Philipp Brugger kwam als eerste over de finish met een tijd van 8 uur 28 minuten en 7 seconden?. Wat een prestatie. Onderaan dit bericht nog een geweldige trailer van dit event.

Stubai Ultra Winnaar

Maar de rest van het zomerseizoen is de gletsjer gewoon open. De mooie 3S Bahn en de Schaufeljochbahn zijn geopend en brengen je tot een hoogte van 3.210 meter. Vanaf het Gipfelplatform heb je FANtastisch uitzicht op 109 bergen die hoger zijn dan 3.000 meter.

Meer weten over de Gletsjer

Stubai Ijsgrot

Als je nog meer te weten wilt komen over de gletsjerwereld dan is er bij mooi weer om 12 uur een gratis informatie uurtje (Bij de Jochdohle, vlakbij het Gipfelplatform) Zeker de moeite waard.

Ook kun je de ijsgrot bezichtigen die vlakbij het bergstation van de Eisgrat ligt. Daar ligt een IJsgrot van 200 meter lang en je zit dan 30 meter onder de Skipiste!!!

Al met al de Stubaier Gletsjer is in de zomer zeker een bezoek waard.

Stubai uitzichtplatform

Foto’s afkomstig van facebookpagina Stubaier Gletsjer en Stubai Ultra

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×