Stubaital is weer vrij!

Stubaital

Stubaital, dit mooie dal is afgesloten geweest van de buitenwereld. 650 gasten konden er niet meer uit omdat de Ranalter Strasse gesloten was. Nu is het sein weer veilig gegeven.

Gisteren (zondag) was een klein busje met 6 inzittenden gegrepen door een lawine die de weg overging. Gelukkig is niemand echt gewond geraakt. De weg is daarna afgesloten en hierdoor waren honderden gasten en medewerkers van de bergbahnen opgesloten in het Stubaital.

Men heeft bij deze weg (L232 Ranalter Strasse) diverse lawines laten springen. Pas vanmiddag was alles netjes opgeruimd en kon de weg weer open (14:00 uur). Wel is het zo dat deze weg nog maar op 1 wegdeel bereden kan worden.

De mensen die vast zaten werden ondergebracht in een Hotel bij het dalstation maar ook waren er ruimtes ingericht bij de Gletscherbahn. De lawine die er voor gezorgd heeft dat de weg dicht ging is afgegaan tussen de „Goldschrofengalerie“ en de „Tschangelairalm“ Daar is ook dat busje gepakt door de lawine en is ook de weg afgeschoven. De lawine heeft ook het busje nog „toegedekt“ met enkele boomstammen die ook naar beneden waren gekomen. De 6 inzittenden konden zelf nog uitstappen. Twee personen hadden wat snijwonden die ontstaan zijn bij het uitstappen van het busje. De weg zelf was compleet verdwenen onder de sneeuwmassa en het busje? Die is zwaar beschadigd.

Gelukkig is de stremming van de weg opgeheven en kan iedereen weer netjes naar huis.

Stubaital Stubaier Gletsjer

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht