Stubaital Nieuwe lift en pistes in Schlick 2000

Panoramabahn bergstation Schlick 2000

In het Stubaital ligt ook het skigebied van Schlick 2000. Wat is er nieuw aankomende winter in Schlick 2000, waar ook hard wordt gewerkt aan een nieuwe lift en pistes. Zo wordt de Kreuzjochschleplift vervangen, en zullen er 2 nieuwe pistes aangelegd worden.

Panoramasesselbahn

De oude 2-SL lift uit 1978 zal eindelijk vervangen worden door een modernere lift, de Panorama-Komfortsesselbahn brengt meer comfort, veiligheid en is sneller. De oude lift had een capaciteit van 1200 pers./uur, de nieuwe heeft 2000 pers/uur een verbetering. Ook de snelheid is gestegen, daarom duurt een rit nu nog maar 4 minuten.

Technische gegevens:

  • Hoogte dalstation: 1.913 m
  • Hoogte bergstation: 2.112 m
  • Lengte: 577 m
  • Hoogteverschil: 199 m
  • Capaciteit: 2.000 pers./u
  • Reistijd: 4 Minuten
  • Snelheid: 2,6 m/s
nieuwe piste schlick 2000

Nieuwe pistes

Maar dat is niet alles, met de komst van de nieuwe lift zullen er ook twee nieuwe pistes verschijnen. Zo komt er een zwarte “Panoramaschuss” en een rode piste “Hohes Laub-Abfahrt”, van respectievelijk 600 en 800 meter beiden vanaf de Kreuzjoch. Beide pistes beginnen op dezelfde plek, en komen samen uit bij de Panoramasesselbahn dalstation.

Ook zal de besneeuwing aangepast worden. Zo komt er op de pistes 3a (Kanonenrohr), 4a (Zirbenschuss) en 4c (Burgstall-Abfahrt) nieuwe besneeuwingsapparatuur, en zal op piste 2 (Mitterjoch-Abfahrt) een uitbreiding komen voor besneeuwing.

De bouw begon in augustus en zal tot december doorgaan, totale investering zal 4,8 miljoen euro gaan worden. En liftbediende Franz Gröber maakte het allemaal mee.

Bron: Stubai.at

Panoramabahn dalstation schlick 2000

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht