Stuben am Arlberg vervangt de Albonabahn I

Stuben am Arlberg vervangt de Albonabahn I

Dalstation nieuwe Albonabahn I. ©Bergbahnen Stuben – Ski Arlberg

Stuben am Arlberg vervangt de Albonabahn I

Nieuwbouwnieuws zo op het eind van het winterseiszoen 2022-2023 vanuit Ski Arlberg.

Stuben am Arlberg maakt deel uit van het grootste skigebied van Oostenrijk namelijk Ski Arlberg. Vanaf het winterseizoen 2023-2024 zal de oude Albonabahn I uit 1983 vervangen worden door een moderne 8 persoons gondellift.

De Albonabahn I zorgt voor een belangrijke verbinding met het inmense Ski Arlberg. Via deze lift kon men vanuit Stuben am Arlberg op ski’s de skigebieden van St. Anton, St. Christoph, Zürs, Lech en dus ook tot Warth-Schröcken bereiken. Ook lag deze lift samen met de Albonabahn II en pistes op een noordhelling wat voor skiplezier tot laat in het voorjaar mogelijk maakte.

Locatie dal- en bergstation

De ligging van de nieuwe dalstation zal op de huidige locatie komen, ook zal de route nagenoeg hetzelfde blijven. De locatie van het nieuwe bergstation zal wel verplaats worden. Het zal ongeveer 200 meter richting het dal komen te liggen direct naast het bestaande bergrestaurant “Albona Mitte”.

Het dalstation zal één verdieping krijgen waarin het hydraulische systeem, de hijsapparatuur van het station, het gondelstation inclusief inspectieplatform, toiletvoorziening, opslagruimte, een serviceruimte en de in- en uitgang van de kabelbaan in bevinden. Het bergstation zal twee verdiepingen krijgen met in de kelder een opslag- en laagspanningsruimte. Op de begane grond komt naast het kabelbaanstation ook de commandoruimte, opslag- en EHBO-ruimte en de in- en uitgang.

Werkzaamheden zullen in mei beginnen en duren tot november. Het voltooien zal net op tijd zijn voor het winterseizoen 2023-2024.

Stuben am Arlberg vervangt de Albonabahn I

Locatie Albonabahn I

Technische data

Naam Albonabahn I
Type 8-persoons gondel (met 1 kabel)
Hoogte dalstation 1.405 m 
Hoogte bergstation 1.845 m
Aandrijving in het bergstation
Horizontale lengte 1.016 m
Lengte 1.115 m
Hoogte 440 meter
Touwlengte 2.287m
Snelheid 5 m/sec
Capaciteit 1.600 pers/uur
Aantal gondels 30 st
Aantal steunen 9 st
Reistijd 5 mins

Hier vind je onze bouwupdates.

Bron: skiarlberg.at

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...