Een stukje koeler en wisselvallig

Een stukje koeler en wisselvallig

Een koufront bracht gisteren veel regen, maar ook werd het een stukje koeler. Zo zakte de sneeuwgrens gisteren voor het eerst sinds de zomer weer eens tot onder de 3000 meter. De hoogste bergtoppen kregen een laagje poedersuiker. Ook de komende dagen is het nog wat aan de koele kant en licht wisselvallig. Maar er zijn ook genoeg mooie momenten, en na het weekend keert de (na)zomer terug!

Vanmorgen wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Soms kan er al een bui vallen maar op veruit de meeste plaatsen blijft het nog even droog. Echter vanuit Zwitserland volgen enkele nieuwe buien, en vooral vanmiddag activeren deze buien. Vooral in Tirol en het Salzburgerland, als ook Karinthie, kan het vanmiddag soms even stevig plenzen. Soms kunnen de buien ook gepaard gaan met een klap onweer of windstoten tot 80 km/u. Uiteindelijk weet de temperatuur nog te klimmen naar 20 graden in het westen tot 26 in het oosten. Tijdens buien is het een stukje koeler.

Vanavond trekken de buien over de oosthelft terwijl het vanuit het westen droger wordt. Opnieuw volgen opklaringen en in de vochtige lucht ontstaat makkelijk nevel of mist.

Morgen volgen opnieuw enkele buien, maar dan vanuit Duitsland. De wind draait naar het noordwesten waardoor het nog een stukje koeler wordt. Het wordt morgen in de dalen maar maximaal 17 tot 21 graden. Wel pakken de buien morgen minder heftig uit en zijn er ook genoeg hele mooie en vriendelijke momenten tussendoor. De sneeuwvalgrens ligt daarbij rond de 2500 meter.

Zondag krijgen we te maken met een tweedeling in het weer. Zowel in Vorarlberg als Karinthië schijnt van tijd tot tijd de zon. Hier blijft het ook droog en vrij vriendelijk weer. Maar vanaf Tirol richting het oosten zijn er opnieuw buien mogelijk. Hierdoor zien we ook grote verschillen in de middagtemperatuur; van 16 graden met buien 22 graden in de zon.


Maandag keert de (na)zomer terug, een hogedrukgebied vormt zich nabij Oostenrijk. Overal schijnt de zon uitbundig en het wordt met 22 tot 26 graden aangenaam warm. Hoelang de periode met (na)zomerweer gaat aanhouden is nu nog onzeker.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Int2sportbrand banner januari 22 Groot

Chalet.nl grote banner 900-600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...