Stuwmeren van Kaprun vanaf 7 juni 2024 open

Stausee Kaprun Hochgebirgsstauseen

Linker stuwmeer daar is het waterpeil erg laag en aan de rechterkant staat het stuwmeer leeg

Stuwmeren van Kaprun vanaf 7 juni 2024 open

Wellicht dat jullie ze kennen, de verschillende stuwmeren die Kaprun rijk is. Verbund is de baas daar als het gaat om stroomopwekking maar je kunt deze stuwmeren ook bezoeken.

Als je op dit moment zou kijken. Dan zou je zien dat het water er enorm laag staat. In de winter zijn er werkzaamheden geweest en die lopen wellicht nog iets door. Het water zou laag gezet moeten worden voor deze werkzaamheden. Eens in de zoveel tijd zou dat moeten gebeuren en de werkzaamheden stonden voor dit jaar op het programma.

Water zal er zeker weer in komen te staan. Sneeuw die gaat smelten zal hiervoor gaan zorgen. Maar ook loopt er een lange pijpleiding van 12 km die afkomstig is van de allergrootste gletsjer van Oostenrijk, de Pasterze. Door deze pijpleiding gaat er veel smeltwater naar deze stuwmeren. Hoelang het gaat duren dat de stuwmeren weer vol zullen lopen dat zullen we zien.

Als het allemaal goed is kun je de stuwmeren weer bezoeken vanaf 7 juni 2024. Onderstaande video is ons laatste bezoek aan deze gletsjer.

De stuwmeren zijn te bezoeken en dat is echt een belevenis. Dit kun je in dit bericht nog bekijken en lezen.

Stausee Kaprun Hochgebirgsstauseen Wasserfallboden

Stuwmeer staat leeg!

Stausee Kaprun Hochgebirgsstauseen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×