Super mooi kaiserwetter Rifflsee Pitztaler Gletsjer VIDEO Update

RTL Weer 8 maart 2024 Pitztal Rifflsee

Super mooi kaiserwetter Rifflsee Pitztaler Gletsjer VIDEO Update

Vrijdag 8 maart 2024 kunnen we omcirkelen als een hele mooie skidag. We zijn ook dit keer eerst gaan skiën in het skigebied van de Rifflsee om vervolgens een lange afdaling naar het dalstation van de Pitztaler Gletsjer te nemen.

Dit is toch wel een gebied waar we erg graag komen. De reden is simpel, het is er erg hoog, altijd goede sneeuw en het is er niet druk. Wachttijden hebben wij nog nooit echt meegemaakt aldaar. Echt een aanrader als je van rust en mooie pistes houd.

Pitztaler Gletsjer 3440 meter Uitzichtplatform

Het weer was erg gunstig. Weinig wind en alleen maar zon. Als we bewolking zagen dan was het wel vanaf het uitzichtplatform (zie foto hierboven en het ziet er toch echt schitterend uit)

Een dagje naar het Pitztal is absoluut een aanrader. In de ochtend ski je dan in het gebied van de Rifflsee. Als je alle pistes daar heb gehad ski je rond het middaguur naar het dalstation van de Pitztaler Gletsjer om daar ook nog een ronde te maken. Normaal gesproken gaan de meeste mensen aan het einde van de dag ook weer met de bergtrein naar beneden.

Ook is er een zogenaamde “notweg” die kun je gewoon naar beneden skiën zodat je gewoon met de ski’s in het dal uitkomt. Er zitten wel een paar smalle passages in waar je zeker wel even geoefend moet zijn maar ski je rustig dan kon je zeker beneden.

Bekijk onze superlange video waar we zowel de Rifflsee als de Pitztaler Gletsjer in beeld brengen. Ook diverse live video’s die op Instagram en Facebook te zien waren.

Pitztal Rifflsee Grubbenkopf

Pizttal IJsklimmen

Pitztaler Gletsjer Wildspitzbahn

Pitztaler Gletsjer Wildspitzbahn

Pitztaler Gletsjer Wildspitzbahn Das Cafe 3440 meter

Pitztaler Gletsjer Wildspitze 3774 meter

Pitztaler Gletsjer

Wij hopen in dit gebied, Pitztaler Gletsjer nog een keer dit seizoen te komen. De planning is eind april maar dan moet het weer wel goed zijn. Over sneeuw maken we ons geen zorgen, ook in die tijd ligt er sneeuw genoeg. Een aantal jaren geleden was het zelf onze mooiste dag van het seizoen.

Als je wil weten hoe de piste van die zogenaamde “notweg” eruit ziet. Deze kun je hieronder bekijken, is eerder opgenomen dit seizoen.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...