Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn

De Freeride World Tour is volgend jaar weer in Fieberbrunn

freeride world tour

Swatch Freeride tour FieberbrunnLocatie de top van de Wildseeloder, start op 2118 m, maximale helingshoek 70º, hoogteverschil 620 meter, 40 minuten en alles in combinatie met de beste freeriders ter wereld en we hebben het over de Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn.

Publiek kan alles vanaf de Lärchfilzkogel volgen waar een Contest Village ingericht zal worden. Het doet denken aan een antiek amphitheater,  de tribune zal geheel uit sneeuw opgetrokken worden. Livebeelden zullen te zien zijn op grote schermen.

Wat gaat er gebeuren tijdens de Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn. Het is simpel de freeriders moeten binnen 40 minuten naar boven klimmen, een klim naar de top van de Wildseeloder op 2118m. Eenmaal boven gaat men zelf een parcours zoeken op de helling waar de hellingshoek kan oplopen tot 70º dit is bijna loodrecht naar beneden, en dit 620 meter naar beneden.

Het is niet een kwestie van wie is de snelste maar je krijgt punten, punten voor de sprongen, vloeiende lijnen enzovoorts. Het is geen race maar een jurysport.

Vorige jaar stroomden duizenden toeschouwers de Lärchfilzkogel op om getuige te zijn van dit spectakel, en dat het een spectakel is bewees de editie van vorig jaar wel. Tijdens een race van Julien Lopez uit Frankrijk ging het mis, tijdens zijn run werd er een lawine veroorzaakt en werd de race wegens veiligheidsredenen (logisch) stil gelegd. Tijdens zijn run in de midden sectie liet een stuk van 40×100 en 50cm hoog los en nam Lopez mee die daarbij gelukkig zijn airbag kon gebruiken. Hij was er met een paar kneuzingen aan zijn ribben en rechter been gelukkig goed van af gekomen.

Het had erger kunnen aflopen om maar aan te geven aan welke gevaren de riders bloot worden gesteld.

De data van de Swatch Freeride World Tour zijn inmiddels bekend en dat ziet er als volgt uit.

  1. 22-01-2016 Vallnord Arcalis Andorra
  2. 06-02-2016 Chamonix Mont-Blanc Frankrijk
  3. 06-03-2016 Fieberbrunn Kitzbu?heler Alpen Oostenrijk
  4. 17-03-2016 Haines Alaska VS
  5. 02-04-2016 Verbier Zwitserland

Meer info zie hier.

Uiteraard heeft men voor de aankomende Swatch Freeride World Tour een teaser gemaakt en uiteraard is die hier te zien.

Of het net zo spectakel zal worden als vorig jaar is natuurlijk niet bekend maar dat het evenement een spectakel zal worden is een feit. Niet voor niets is Fieberbrunn freeride mekka in Oostenrijk. Saalbach Hinterglemm Leogang mogen blij zijn met de samenwerking met Fieberbrunn. Het circus van de Swatch Freeride World Tour komt al een paar jaar in Fieberbrunn en beelden zijn er genoeg te vinden maar waarom zoeken als wij dat al voor jullie doen ?

Onderstaand nog een aantal video’s van de afgelopen jaren en geniet van de mooie beelden.

Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn 2012

Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn 2013

Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn 2014

Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn 2015

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...