Talrijke ski ongelukken in Tirol

Helikopter Topfoto

ter illustratie

Talrijke ski ongelukken in Tirol

Bij ski-ongelukken in Tirol zijn gisteren talloze mensen gewond geraakt. In het skigebied Alpbachtal/Wildschönau verloor een 13-jarige de controle over zijn ski’s tijdens het afdalen van een rode piste. De jongen skiede zonder te remmen richting de rand van de piste, kwam op een ijzig stuk en kwam in botsing met een boom.

De 13-jarige Duitser raakte gewond aan de schouder. Hij werd door een  helikopter gered en naar het ziekenhuis in Kufstein gevlogen. Het ongeval gebeurde tijdens een skicursus op school.

Sölden

In Sölden viel een 56-jarige Chinese skiër op de Gaislachkogel, omdat een andere skiër over de punten van haar ski’s gleed. Ze liep een knieblessure op en volgens de politie is de identiteit van de tweede skiër onbekend.

Ook in Sölden verloor een 49-jarige Pool de controle over zijn ski’s in het Schwarzkogel-gebied. Hij was na de val even bewusteloos. Hij werd naar het ziekenhuis in Zams gevlogen. Volgens hem gebeurde het ongeval, nadat hij ternauwernood werd ingehaald door een skiër en hij moest uitwijken om een ​​botsing te voorkomen.

Botsing bij de stoeltjeslift

In het skigebied Lermoos Grubigstein viel een 82-jarige Duitse vrouw na een botsing met een 22-jarige Nederlander toen ze uit de stoeltjeslift stapte. De vrouw werd met een vermoedelijk gebroken been met de helikopter naar het ziekenhuis in Reutte gevlogen.

In het skigebied Hochzillertal kwam een ​​20-jarige Nederlandse vrouw in botsing met een elfjarige Duitse snowboarder. De vrouw raakte gewond aan haar onderbeen en de jongen liep verwondingen op aan zijn tanden.

Uitgegleden tijdens een skitocht

Tijdens een skitocht op de Buchensteinwand in de gemeente St. Ulrich am Pillersee gleed een 71-jarige Oostenrijkse vrouw uit, terwijl ze een afgesloten skiroute overstak. Pas na enkele honderden meters kwam de vrouw tot stilstand. Ze werd met onder meer een gebroken bekken, ribben en onderbeen naar het ziekenhuis van Salzburg gevlogen.

Volgende week begint de krokusvakantie. Het zal dan ook weer wat drukker op de piste worden. Wij geven vaak aan je eigen snelheid in bedwang te houden en de FIS pistenregels na te leven. Wij zien heel vaak op de piste ongecontroleerde bewegingen van mensen die van links naar rechts gaan zonder dat er gekeken wordt….

Brixental Helikopter redding

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×