Talrijke skiongevallen op de diverse pistes!

Helikopter Pitztal Rifflsee

Talrijke skiongevallen op de diverse pistes! Gebroken botten, hoofdletsel, diepe wonden en kneuzingen. De skigebieden waren in Oostenrijk het toneel van talloze ongelukken op zaterdag. Onder de gewonden zijn sommigen ernstig gewond geraakt, daaronder ook drie kinderen. Een skiër botst tegen een bord zonder helm en een tourer stortte naar beneden in Mayrhofen.

Het was dus op zaterdag 22 februari dat er helaas veel ongelukken zijn gebeurd. We zetten eea op een rij. Helaas waren er ook kinderen bij betrokken (tien, elf en twaalf jaar)

In Mayrhofen moest een Finse skitourer worden gered door middel van een touw nadat ze 5 meter over een richel op de afdaling in het open gebied bij de Eggalm naar beneden viel. Ze kwam ook nog tegen een rots aan.

In het skigebied van het Hochzillertal knalde een Duitse skiër tegen een bord aan. De man droeg geen helm en dat leverde ernstig hoofdletsel op!

Ook in Hochötz moest een medische helikopter worden ingezet. Twee kinderen van elf en twaalf jaar oud botste aan het einde van het funpark tegen elkaar aan. De jongste kon zelf naar een arts terwijl de ander met een helikopter werd afgevoerd naar een ziekenhuis.

In Sölden kwamen ook 2 skiërs met elkaar in botsing op de Tiefenbachferner. Een 53 jarige kwam er met een hersenschudding vanaf en een 68 jarige liep een ontwrichte schouder op.

In Kuhtai was het ook raak. Een 64 jarige man kwam daar ook in botsing met een skiër en liep een gebroken schouder op. In Ehrwald was er weer een skiër die een ongeluk veroorzaakte die er van doorging! Een 55 jarige skister werd over de ski’s door aan geskied. Gevolg een behoorlijk blessure aan de knie en de veroorzaker ging er van door!

Ook in Ehrwald was er nog een ongeluk te melden. Een Nederlander kwam er vanaf met een diepe snijwond en een gekneusde rib. De Nederlander zat op de piste net achter een helling en daar kwam een skiër voorbij die letterlijk over hem heen skiede. De Nederlander kon zelfstandig naar een arts.

Komende week is het behoorlijk druk op de pistes. Kijk goed uit. Kijk ook uit waar je stil gaat staan op de piste, niet midden op de piste maar aan de zijkant. Maar zo zijn er meer tips. Lees de pistenregels nog eens na.

Westendorf Helikopter

Bluetribe Actie FANtastisch Oostenrijk Helm Goggle

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...