Talrijke skiongevallen op de diverse pistes!

Helikopter Pitztal Rifflsee

Talrijke skiongevallen op de diverse pistes! Gebrokken botten, hoofdletsel, diepe wonden en kneuzingen. De skigebieden waren in Oostenrijk het toneel van talloze ongelukken op zaterdag. Omder de gewonden zijn sommigen ernstig gewond geraakt, daaronder ook drie kinderen. Een skiër botst tegen een bord zonder helm en een tourer stortte naar beneden in Mayrhofen.

Het was dus op zaterdag 22 februari dat er helaas veel ongelukken zijn gebeurd. We zetten eea op een rij. Helaas waren er ook kinderen bij betrokken (tien, elf en twaalf jaar)

In Mayrhofen moest een Finse skitourer worden gered door middel van een touw nadat ze 5 meter over een richel op de afdaling in het opengebied bij de Eggalm naar beneden viel. Ze kwam ook nog etgen een rots aan.

In het skigebied van het Hochzillertal knalde een duiste skiër tegen een bord aan. De man droeg geen helm en dat leverde ernstig hoofdletsel op!

Ook in Hochötz moest een medische helikopter worden ingezet. Twee kinderen van elf en twaalf jaar oud botstte aan het einde van het funpark tegen elkaar aan. De jongste kon zelf naar een arts terwijl de ander met een helikopter werd afgevoerd naar een ziekenhuis.

In Sölden kwamen ook 2 skiërs met elkaar in botsing op de Tiefenbachferner. Een 53 jarige kwam er met een hersenschudding vanaf en een 68 jarige lipe een ontwrichte schouder op.

In Kuhtai was het ook raak. Een 64 jarige man kwam daar ook in botsing met een skiër en liep een gebroken schouder op. In Ehrwald was er weer een skiër die een ongeluk veroorzaakte die er van doorging! Een 55 jarige skister werd over de ski’s door aan geskied. Gevolg een behoorlijk blessure aan de knie en de veroorzaker ging er van door!

Ook in ehrwald was er nog een ongeluk te melden. Een Nederlander kwam er vanaf met een diepe snijwond en een gekneusde rib. De Nederlander zat op de piste net achter een helling en daar kwam een skiër voorbij die letterlijk over hem heen skiede. De Nederlander kon zelfstandig naar een arts.

Komende week is het behoorlijk druk op de pistes. Kijk goed uit. Kijk ook uit waar je stil gaat staan op de piste, niet midden op de piste maar aan de zijkant. Maar zo zijn er meer tips. Lees de pistenregels nog eens na.

Westendorf Helikopter

Bluetribe Actie FANtastisch Oostenrijk Helm Goggle

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

4 reacties

 1. Jb schreef:

  In alle ernst is het zonde voor alle mensen met letsel, laat ik dat voorop stellen, masr iemand die op een bord klapt, waarom moet daar ‘zonder helm’ bij…. als iemand MET HELM, op veel te hoge snelheid(ik heb toch een helm wat kan mij gebeuren…’), tegen een bordklapt, is inmiddels door meerdere tests bewezen, het letsel minstens net zo groot… borden op skipistes staan veelal op plekken waar je RUSTIG moet skiën… ik geef toe ik jen de situatie natuurlijk niet, maar vind vooral het ‘zonder helm’ erg tendentieus…

 2. Jan Huibers schreef:

  Ik ben wel benieuwd naar die meerdere tests, heb je die even voor me? Ik kan mij voorstellen dat bij sommige mensen het opzetten van een helm schijnveiligheid creëert dwz dat deze mensen met een helm op meer risico’s nemen als dat zij zonder helm zouden doen.
  Maar een onvrijwillige aanvaring met een bord of wat dan ook is beter te doen met helm als zonder helm is mijn overtuiging.
  Waarom moet men binnenkort ook bij de 25 kmp scooters een helm gaan dragen? Dat zal vast ten goede komen aan de veiligheid.

 3. Hetty schreef:

  “KOMENDE WEEK IS HET BEHOORLIJK DRUK OP DE PISTES” . HOEZO????

  Liften, hotels en grens Duitsland/Oostenrijk gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht