Tauernautobahn zorgt dat skigebied eerder gaat openen

Tauerntunnel vanaf Zauchensee en Flachauwinkl

Tauernautobahn zorgt dat skigebied eerder gaat openen

Skigebieden gaan eerder open. Nee het gaat niet over de seizoensstart maar om een tunnel en files die door deze tunnel veroorzaakt wordt.

De Tauerntunnel is een bekende tunnel gelegen op de Tauernautobahn (A10) tussen Flachau en Zederhaus. De tunnel was tot 30 april 2010 uitgevoerd met één buis maar gelukkig zijn er twee tunnels. De verdubbeling was ook hard nodig om de drukte en veiligheid te garanderen.

Zeker na de branden die sinds 1975, de opening van de tunnel, gewoed hebben in de tunnel. Zowel in de zomer als in de winter kan het druk zijn en met de renovaties in de tunnel zal dat alleen maar toenemen.

Skigebieden eerder open

De skigebieden reageren inmiddels op de mogelijke drukte op de Tauernautobahn door de renovaties. Het tijdverlies door de renovatie is zelfs in de winter niet ongebruikelijk. Per dag trekken duizenden dagjesmensen richting de pistes met het risico op langere wachttijden.
Veel gasten zijn hierdoor onrustig, zegt de directeur van Bergbahnen Zauchensee, Veronika Scheffer. “Kopers van skikaarten/seizoenskaarten zijn momenteel terughoudend. We krijgen veel e-mails waarin klanten vertellen dat ze overstappen naar andere skigebieden.”

De Bergbahnen Zauchensee wil om meer verspreiding te creëren komende winter al om 8 uur in de ochtend open gaan, een uur eerder dan normaal.

Zauchensee

©Esther van Gestel vrienden van FANtastisch Oostenrijk Facebook

Openbaar vervoer

Een onderdeel om er voor te zorgen dat de dagjesmensen blijven komen en niet naar een ander gebied gaan is het stimuleren om de trein te pakken. “Als we om 08.00 uur de deur opendoen of als het lukt om de daggasten met de trein te laten reizen en de spreekwoordelijke last mile goed organiseren, dan kunnen we er alsnog in slagen om de daggasten, onze trouwste klanten, naar ons toe te laten komen”, zegt Scheffer.

Maar Scheffer verwacht ook van de ASFINAG verbeteringen. Maar ze willen nog even afwachten en hopen dat het verkeer na een paar weken zal afnemen, net als bij andere grote bouwplaatsen.

Renovaties

De snelwegbeheerder ASFINAG begint met de ‘dringend noodzakelijke’ algemene renovatie van de Ofenauer- en Hiefler-tunnels, evenals de Werden-tunnelketen (Brentenberg, Zetzenberg, Helbersberg) aan de A10 Tauernautobahn.

De renovatie start op 12 september en zal twee jaar duren tot juni 2025. Om de lasten voor de weggebruikers enigszins te verlichten, stelt ASFINAG grote parkeerplaatsen beschikbaar, evenals langere bus- en treinschema’s. Het plan is; Tijdens de renovatieperiode van de tunnels parkeren de automobilisten hun auto en stappen over op het openbaar vervoer.

Meer informatie ga naar ASFINAG

Bron: orf

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×