Te koud richting de Paasdagen

Het is de komende dagen te koud voor de tijd van het jaar, met vrij winters weer!

Te koud richting de Paasdagen
Het is de gehele week te koud voor de tijd van het jaar. Vooral tijdens de eerste dagen van de week blijft de temperatuur flink achter, op 1500 meter is gemiddeld 10 graden te koud. Daarbij valt zowel vandaag als ook rond de vrijdag een beetje verse sneeuw.

Vandaag is het vrij bewolkt en uit dikker bewolking valt langs de noordkant soms ook lichte sneeuw. Daarbij ligt de sneeuwgrens tot in de meeste dalen, alleen in de lagere dalen zoals het Inntal kunnen ook wat natte sneeuw of regen krijgen. Maar tot grote neerslaghoeveelheden komt het vandaag nergens meer. Hooguit valt er nog 5 centimeter in het Salzburgerland. Aan de zuidkant breekt het wolkendek vanmiddag vaker en kan de zon soms nog even kort doorbreken. Maar het is overal te koud voor begin april, de vorstgrens ligt rond de 1000 meter en op 1500 meter vriest het vanmiddag 3 tot 6 graden.


Morgen volgt in het westen van Oostenrijk een prachtige en zonnige dag. Maar de ochtend start koud, onder een helder hemel in combinatie met een sneeuwdek kan het zomaar matig tot streng vriezen. Op 1500 meter vriest het vanmorgen -8 tot -12 graden! In het oosten en noordoosten komt juist meer bewolking voor. Vanmiddag stijgt het kwik in de lagere dalen naar +4 tot +8 graden, op 1500 meter blijft het ondanks zonnig weer ook overdag flink vriezen. Dat is met zonnig weer in april uniek.

Woensdag gaan de wolkenvelden aan de wandel en komt er overal in Oostenrijk meer bewolking voor. Later op de dag kan er wat lichte sneeuw uit de bewolking vallen. Opnieuw is het te koud, de vorstgrens ligt overdag rond de 1200 meter.


Ook de dagen daarna blijft het nog te koud voor april, maar de scherpe kantjes gaan er wel vanaf. Zo stijgt de vorstgrens overdag steeds vaker richting de 1400 meter. Vrijdag kan er wat sneeuw vallen, maar tijdens de paasdagen zijn er ook mooie momenten.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×