Te snel rijden in Oostenrijk wordt prijzig

Autobahn besneeuwd

Te snel rijden in Oostenrijk wordt prijzig, eerder hadden we al gemeld dat Oostenrijk de straffen voor “snelheidsduivels” ging aanscherpen.

Via het ÖAMTC is te lezen dat de verhoging meer dan verdubbelt is zeker als de rechtervoet heel zwaar is. Snelheidsovertredingen hebben niet alleen te maken met een beduidend hogere boete, ook bij extreme snelheidsovertredingen kan het voertuig in beslag worden genomen.

Wat de boete was en nu is zie je in het tabel hieronder (bron tabel: oe24.at en ÖAMTC).

Snelheid Binnen de bebouwde kom Buiten de bebouwde kom Sancties Rijbewijs kwijt / invordering voertuig
Meer dan 30 km/h €150,- €150,-
Meer dan 40 km/h € 300,- 1 maand (was 2 weken)
Meer dan 50 km/h €300,- 1 maand (was 2 weken)
Meer dan 60 km/h vanaf €300,- 3 maanden (was 6 weken)
Meer dan 80 km/h vanaf €300,- min. 6 maanden (was 3 maanden)
Deelname illegale straatrace €5000,- invordering voertuig

Per 1 september

Vanaf 1 september 2021 zullen de wijzigingen van toepassing zijn. Wie de voorgeschreven maximum snelheid overschrijdt moet naast een boete ook rekening houden met een aanzienlijk langere intrekking van het rijbewijs. Vuistregel: hoe sneller u rijdt, hoe langer uw rijbewijs kwijt ben. In geval van herhaling duurt de periode zonder rijbewijs ten minste drie maanden.

Eerdere bericht is hier te lezen, meer over de nieuwe regels via ÖAMTC.

Chaletnl-banner-900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...