Een tegenvallende dinsdag in Oostenrijk

Gisteren leek het wel lente in Oostenrijk

Een tegenvallende dinsdag in Oostenrijk

Na bijna een volledige week met veel zon en hoge temperaturen volgt nu een wat tegenvallende dinsdag. Een zwak front zorgt voor veel bewolking en lichte neerslag in vrijwel heel Oostenrijk. Maar morgen en tijdens het weekend keert de zon gelukkig weer terug.


Vanmorgen is het overal bewolkt en uit de bewolking valt van tijd tot tijd regen of wat sneeuw vanaf 1400 meter. Ook vanmiddag blijft het bewolkt en lange tijd druilerig. Kortom het is een wat tegenvallende dinsdag met geen ruimte voor de zon. Veel neerslag valt er overigens niet, op de meeste plaatsen valt een paar millimeter of een enkele centimeter sneeuw. Op 1500 meter ligt de temperatuur vanmiddag rond of net iets onder het vriespunt, in de dalen is het veelal 7 tot 12 graden.

Komende avond wordt het overal weer droog en klaart het uiteindelijk breed op. In de nacht kan het in de dalen weer enkele graden vriezen.

Na de tegenvallende dinsdag volgt een prachtige woensdag. Vooral tijdens de ochtend schijnt de zon opnieuw uitbundig. Wel kan het in sommige dalen enige tijd mistig zijn met lage wolkenvelden. Deze lossen vrij snel op waarna de zon prachtig schijnt. Later op de middag schuiven er vervolgens enkele hoge wolkenvelden vanuit Duitsland voor de zon, maar de het weerbeeld blijft vriendelijk. Met 7 tot maximaal 14 graden is het opnieuw aan de zachte kant voor januari.


Donderdag is het weer de beurt voor een zwakke storing, van tijd tot tijd valt er regen of sneeuw vanaf 1700 meter. De aangevoerde lucht vanuit het westen wordt opnieuw zachter en daarbij komt ook nog eens een stormachtige wind in de bergen te staan. Helaas dus opnieuw een wat tegenvallende dag.

Maar vanaf vrijdag keert de zon weer terug voor een aantal mooie dagen. Het is nog altijd erg zacht voor januari, maar het wordt geen 15 tot 20 graden meer. Een omslag met mogelijk sneeuw zit er op zn vroegst halverwege de nieuwe week in.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×