Temperatuur naar het weekend schiet omhoog

Herfst in Oostenrijk

Herfst in Oostenrijk foto @Frans Voogd

Temperatuur naar het weekend schiet omhoog

Vrijdag is het nog wat wisselvallig.  Van Salzburg richting het noorden van het  Burgenland trekt steeds maar weer bewolking voorbij. De zon heeft het moeilijk maar wellicht toch even te zien. Regen kan er vallen in de ochtend.

De sneeuwgrens ligt tussen de 1600 en 2200 meter.

In het uiterste westen en zuiden daarentegen blijft het droog en hier komt de zon overdag steeds meer door. Op de bergen staat er een krachtige wind en waait van west tot  noordwest. Maximum temperatuur bereikt waarden tussen de 9 en 18 graden. Op een hoogte van 2000 meter is de middagtemperatuur 2 tot 6 graden.

Zaterdag, deels zonnig en nog steeds wisselvallig. In het grootste deel van Oostenrijk is het overwegend zonnig op wat mist na in de ochtend en wat sluier bewolking. In het oosten, vooral in Niederösterreich , Wenen en het Burgenland is het bewolkt en kunnen er nog een paar buitjes voorbij komen.

Pas in de middag zou de zon er daar bij gaan komen. De wind waait krachtig uit het noordwesten. Maar ook is het erg mild deze dag. Maximum temperatuur tussen de 10 en 16 graden, waar de zon langer schijnt is zelfs 20 graden mogelijk. Op 2000 meter is het ver boven het vriespunt, 5 graden tot maar liefst 12 graden op de Arlberg.

 

Vorstgrens 31 oktober 2020

Zondag (Allerheiligen) verwachten we dat zon zich zeker enkele uren laat zien. In de ochtend hebben we nog wel last van wat mist. Op sommige plaatsen kan de mist tot ver in de ochtend blijven hangen.

In de middag komen er steeds meer wolken opzetten vanuit het westen. De wind draait van oost naar zuid, maar neemt af. De temperaturen lopen uiteen van 8 tot 18 graden, afhankelijk van de mist, zon en bewolking.

Hoe het op Allerzielen (maandag) eruit gaat zien dan gaan we morgen bekijken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 9 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht