Terrasjesweer en warm maar ook kans op hardnekkige nevel

Terrasjesweer en warm maar ook kans op hardnekkige nevel

Op dit moment zit west Europa in een uitermate zachte fase. De afwijking in temperatuur is nergens ter wereld zo hoog als bij ons. Dat is ook niet gek want de lucht die wij te verwerken krijgen komt helemaal uit de woestijn van Algerije. De lucht is van origine nog tussen de 35°c en 40°c. Op transport richting west Europa koelt het dan wel enigszins af maar de meeste warmte blijft wel bewaard. En daardoor is het gewoonweg veel te warm voor de tijd van het jaar.

ZATERDAG:

Zoals in de introductie geschreven is het warm. De zon komt er ook goed door maar het is niet kraakhelder. Er zit veel Saharastof in de lucht en ook is er hoge bewolking aanwezig. Het plaatje met alle kleurtjes is de bewolkingsgraad. Er staat nauwelijks wind en in het uiterste oosten kan dat voor (hardnekkige) mist en nevel zorgen in de nacht en ochtend. De maxima lopen op tot boven de 20°c en op sommige plaatsen wordt de 25° absoluut gehaald. Dat is natuurlijk krankzinnig en belachelijk voor deze tijd van het jaar.

ZONDAG:

Wederom een warme dag zonder neerslag. Op 3000 meter is het dik boven nul en het vriespunt ligt ergens rond of boven de 3500 meter. Nogmaals: schandalig warm. Normaal zou het rond deze tijd van het jaar dik vriezen op de gletsjers. Er kan wederom wat mist ontstaan in de nacht van zaterdag op zondag en die kan soms ook weer een beetje hardnekkig zijn. Er staat haast geen stroming en dus haast geen wind. In het westen kan het zelfs een beetje föhnig zijn. De warme lucht wordt over de hoofdkam gevoerd en bij die dalende luchtbeweging wordt de lucht verder opgewarmd.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

tot en met dinsdag blijft het droog en vrij zonnig. De trend is wel dat na dinsdag wisselvalliger gaat worden en dat de temperaturen flink terug lopen. Tegen volgend weekend zitten we dan met temperaturen van zo’n 10°c koeler. En dat gaat al veel meer richting de normale temperaturen voor deze tijd van het jaar. Geniet de komende dagen nog maar lekker van de warmte. Voor de kou liefhebbers zou ik zeggen: nog even geduld a.u.b..

Fijn weekend

Ronaldo

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×