Terugblik Sneeuwdump 12 januari 2019, scheppen!

Sneeuwdump 12 jan 2019 scheppen

Terugblik Sneeuwdump 12 januari 2019, scheppen!

We gaan even terug in de tijd. Zo n 3 jaar geleden was het echt een sneeuwfeest in Oostenrijk. We hadden een weekendje skiën gepland maar na de eerste skidag was het toch verstandiger om de andere 2 dagen vol te besteden aan het sneeuwscheppen. Dat heeft er weer mee te maken dat wij caravans hebben en die deze vracht aan sneeuw niet altijd kunnen dragen.

De dag van 12 januari 2019 kunnen wij ons nog wel herinneren. Er was juist ook een oproep gedaan aan de caravanbezitters om de caravan te komen leegscheppen, tenminste de daken dan. Dat werd ook volop gedaan. Nog baal ik wel eens dat ik niet opnames heb gemaakt toen we op de daken stonden. Waar je ook keek, overal werd er geschept op de daken en dat was een leuk gezicht.

Waarom moest dit nu gebeuren?

Het had al meer dan een week achter elkaar gesneeuwd. Sneeuw dik gepakt op een dak dat gaat behoorlijk wat wegen. Onder deze druk zouden best caravans kunnen bezwijken (dat hebben we later in de winter ook wel gezien) En omdat het weer best veranderlijk is moet je er niet aan denken dat het ook maar eens eventjes zou kunnen regenen (niet dat dit gebeurd is maar je moet het risico wel uitsluiten) De daken worden topzwaar en daar moet je wat aan doen.

Ook de voorspelling was dat het na het weekend weer zou dumpen en dan moet je de ski’s even laten staan en maak dan vooral je dak leeg. Drie caravans stonden op het programma en daar doe je ook gewoon 2 dagen over als je het goed wil doen. Op sommige daken waar nog niets aan gedaan was lag een kleine 1,5 meter aan sneeuw. Maar beelden zeggen ook veel dus… bekijk zeker deze video eens.

De avond live video die hieronder staat vinden we zelf hilarisch maar ook het rondje op de camping staat hieronder.

De avond ervoor waren we nog tot in de avond bezig om een dak sneeuwvrij te maken. Wat een sneeuw! Kijk zelf. Het kan dus wel aan de noordkant een gigadump!

Ijspegels

Wat een heerlijke terugblik naar deze sneeuwdump.

Van Beeck tenten

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...