Terugblik Sneeuwdump 12 januari 2019, scheppen!

Sneeuwdump 12 jan 2019 scheppen

Terugblik Sneeuwdump 12 januari 2019, scheppen!

Komende week is er behoorlijk wat sneeuw voorspeld. Zoals het in januari 2019 was gaat het waarschijnlijk niet worden. Wat was het toen een snowmagadon. Ga maar even mee terug in de tijd naar zo’n 4 jaar geleden. Toen was het echt een enorm sneeuwfeest in Oostenrijk. We hadden destijds een weekendje skiën gepland maar na de eerste skidag was het toch verstandiger om de andere 2 dagen vol te besteden aan het sneeuwscheppen. Dat heeft er weer mee te maken dat wij caravans hebben en die deze vracht aan sneeuw niet altijd kunnen dragen.

De dag van 12 januari 2019 kunnen wij ons nog wel herinneren. Er was juist ook een oproep gedaan aan de caravanbezitters om de caravan te komen leegscheppen, tenminste de daken dan. Dat werd ook volop gedaan. Nog baal ik wel eens dat ik niet opnames heb gemaakt toen we op de daken stonden. Waar je ook keek, overal werd er geschept op de daken en dat was een leuk gezicht.

Waarom moest dit nu gebeuren?

Het had al meer dan een week achter elkaar gesneeuwd. Sneeuw dik gepakt op een dak dat gaat behoorlijk wat wegen. Onder deze druk zouden best caravans kunnen bezwijken (dat hebben we later in de winter ook wel gezien) En omdat het weer best veranderlijk is moet je er niet aan denken dat het ook maar eens eventjes zou kunnen regenen (niet dat dit gebeurd is maar je moet het risico wel uitsluiten) De daken worden topzwaar en daar moet je wat aan doen.

Ook de voorspelling was dat het na het weekend weer zou dumpen en dan moet je de ski’s even laten staan en maak dan vooral je dak leeg. Drie caravans stonden op het programma en daar doe je ook gewoon 2 dagen over als je het goed wil doen. Op sommige daken waar nog niets aan gedaan was lag een kleine 1,5 meter aan sneeuw. Maar beelden zeggen ook veel dus… bekijk zeker deze video eens.

De avond live video die hieronder staat vinden we zelf hilarisch maar ook het rondje op de camping staat hieronder.

De avond ervoor waren we nog tot in de avond bezig om een dak sneeuwvrij te maken. Wat een sneeuw! Kijk zelf. Het kan dus wel aan de noordkant een gigadump!

Ijspegels

Wat een heerlijke terugblik naar deze sneeuwdump.

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×