Testplicht bij vertrek uit Tirol: controle door 1000 politieagenten en soldaten

Europabrucke Tirol

Testplicht bij vertrek uit Tirol: controle door 1000 politieagenten en soldaten

De negatieve coronatests voor het verlaten van Tirol worden gecontroleerd op vaste en mobiele locaties.

Vanaf vanavond 00:00 uur gelden nieuwe regels voor het verlaten van Tirol. Wil je het bundesland verlaten, dan moet je vanaf vrijdag middernacht een negatieve coronatest voorleggen. Ongeveer 1000 politieagenten en soldaten controleren de straten, treinen en ook op de luchthaven van Innsbruck. Gisteren was het echter nog open wie de uitgang zal controleren, wanneer, waar en hoe.

“We wachten op de regeling”, zegt Stefan Eder, woordvoerder van de Tiroolse politie. Het lokaal bestuur coördineert de operatie, die volgens Eder een “relatief complexe planning” vereist, die echter “in volle gang is”. Zo zijn sommige logistieke vragen niet opgehelderd. “Het is een beetje ingewikkelder aan de binnengrenzen van Oostenrijk dan bij de overgangen naar andere landen. Voor sommige binnengrenzen hebben we zeker containers nodig. ”Waar deze zijn georganiseerd en ook ingericht, moet eerst worden opgehelderd. “We verwachten een extra inspanning van 1000 mannen en vrouwen”, aldus de politiewoordvoerder. De door de uitvoerende macht geleverde troepen zouden enerzijds uit andere deelstaten komen en anderzijds uit politiescholen.

transavia

foto ter illustratie, meer niet!

Ook het leger zal in actie komen. Volgens Frank Nalter, woordvoerder van het Tiroolse militaire commando, zullen ongeveer 600 soldaten betrokken zijn bij de hulpoperatie – 450 aan de grens met Italië, 100 militaire politieagenten aan de grensovergangen naar Salzburg en Vorarlberg. 75 paramedici en ander medisch legerpersoneel zullen ook “in dienst zijn met mobiele testteams” op vier stations – in Waidring, Hochfilzen, Schnann en Pass Thurn – “legt Nalter uit. Als je geen negatief resultaat hebt en toch het land wilt verlaten, kun je daar een test doen.

Geen testverplicht voor mensen die Oostenrijk moeten doorreizen

Vrijdag treedt de regeling in werking, volgens welke iedereen die Tirol verlaat een negatieve Covid-test moet laten zien. Uitzonderingen zijn echter ook.

Ben je op doorreis en je moet onder “strikt onmisbare redenen” een tussenstop maken dan ben je vrijgesteld van de test.

Hetzelfde geldt voor het vrachtverkeer en voor “de openbare veiligheidsdienst en leden van reddingsorganisaties en de brandweer”. Kinderen tot tien jaar en mensen die het land verlaten om direct gevaar voor leven, lichaam of eigendom te voorkomen, hoeven geen negatief resultaat te hebben. Deze redenen moeten tijdens officiële controles aannemelijk worden gemaakt.

Deze verordening is de komende tien dagen geldig voor het gebied van de deelstaat Tirol – met uitzondering van Oost-Tirol, de gemeente Jungholz en het Rissdal en Eben am Achensee. Daarnaast wordt vermeld welke tests, die niet ouder mogen zijn dan 48 uur geleden, geldig zijn. Namelijk alleen degene die “verkregen zijn in het kader van tests door bevoegde instanties”.

Tot slot kijkend naar de laatste cijfers van heel Oostenrijk dan zit het bresmetingsgetal van de laatste 7 dagen op 100.000 inwoners op 100.4 en kijken we naar Tirol dan ligt dit cijfer er onder ( 80.1) Het streven is om beneden de 50 uit te komen.

Corona Cijfers 11 feb 2021

Bron: Tiroler Tageszeitung en AGES Dashboard COVID19

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...