Testplicht bij vertrek uit Tirol: verordening verlengd tot 3 maart 2021

Hintersteiner See Herfst

Testplicht bij vertrek uit Tirol: verordening verlengd tot 3 maart 2021

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de deelstaat Tirol vandaag laten weten dat de “verordening betreffende virusvarianten” met nog eens tien dagen wordt verlengd. Mensen die in Noord-Tirol zijn, mogen alleen de Tiroolse grens overschrijden als ze een negatieve coronatest (PCR of antigeen) kunnen laten zien die niet ouder is dan 48 uur.

Kinderen tot tien jaar zijn vrijgesteld hiervan. De regeling is nu voorlopig geldig tot 3 maart.

Na analyse van de huidige cijfers is aangetoond dat men een verdere verspreiding van het Zuid Afrikaanse virus heeft voorkomen.

“We gaan te werk volgens bijzonder harde en strikte criteria bij het opsporen van contacten en bij het opsporen van mogelijke besmettingsbronnen. Ik denk dat de huidige ontwikkeling van het aantal besmettingen ons gelijk bewijst”, verklaarde de “Bezirkshauptman uit Schwaz, Michael Brandl.

Daarnaast deed Brandl nogmaals een “dringende oproep” aan alle bewoners van district  Schwaz om regelmatig gebruik te blijven maken van het testaanbod. Tot op heden zijn er ongeveer 34.000 PCR-tests uitgegeven. Bovendien worden deze tests nu ook gericht ingezet bij bedrijven en verenigingen in het district Schwaz om mogelijke besmettingsbronnen op te sporen en zo snel mogelijk stil te leggen.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hintersteiner See FANtastisch Oostenrijk Herfst

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...