Testplicht voor als je wil gaan skiën in Oostenrijk

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Testplicht voor als je wil gaan skiën in Oostenrijk

We houden jullie toch op de hoogte over het nieuws in Oostenrijk. Vele van ons kunnen er niet heen en zijn thuis gebeleven. Toch zijn er heel veel Nederlanders die in Oostenrijk wonen en werken. We houden iedereen op de hoogte maar ook jullie in de lage landen. Dan weten we allemaal hoe  het ervoor staat. Als we puur kijken naar de cijfers in Oostenrijk dan is het verbazingwekkend dat Tirol het “het beste doet” maar daar is dan wel de Zuid Afrikaanse variant opgedoken en daar wordt nu op ingegrepen. We zullen waarschijnlijk later in de week weer een nieuw cijfer overzicht gaan geven.

Vanaf vandaag geldt er een testplicht voor als je een skilift wil gebruiken. Wil je gaan skiën dan zal je dus getest moeten worden. De Skitourer worden buiten beschouwing gelaten want deze tak van sport maakt geen gebruik van skiliften en mogen dus wel van de pistes gebruik maken.

Kinderen onder de 10 jaar zijn vrijgesteld van testen.

Dus gebruik je een lift dan dien je een negatieve test te kunnen overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Overigens geldt voor mensen die het afgelopen halfjaar zijn besmet geen testplicht. Een doktersverklaring is genoeg. Er worden steekproeven gehouden.

Deze maatregelen zijn genomen om de verspreiding van het Zuid Afrikaanse virus tegen te gaan.

Katschberg

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...