Teufelsgasse de duivelse kloof bij St Johann in Tirol

Teufelsgasse Kirchdorf Region St. Johann in Tirol foto @franz-gerdl @tvb St Johann in Tirol

Teufelsgasse Kirchdorf Region St. Johann in Tirol foto @franz-gerdl @tvb St Johann in Tirol

Teufelsgasse de duivelse kloof bij St Johann in Tirol

We schrijven St Johann in Tirol maar het ligt nog dichterbij Kirchdorf in Tirol. Dit bericht gaat over de legendarische rotskloof in Kirchdorf in Tirol!

In de Teufelsgasse kunt je in de voetsporen van de duivel treden. Als wandelbestemming is het een echte insidertip die de harten van kinderen en volwassenen sneller doet kloppen. Deze legendarische rotskloof op de Leerberg in Kirchdorf in Tirol fascineert iedereen. De parkeerplaats van de wandeling (parkeertarief 3 euro) ligt in de wijk Hinterberg bij Gasteig in Kirchdorf en is gemakkelijk met de auto te bereiken. Vanaf hier wordt de Teufelsgasse gemarkeerd.

Gegevens en feiten

  • Locatie: Kirchdorf in Tirol – Gasteig
  • Startpunt: parkeerplaats Hinterberg
  • Parkeerplaatsen: parkeerplaats Hinterberg
  • Totale routelengte: 7,6 km
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Looptijd: ca. 2:45 uur
  • Geschikt voor kinderen en gezinnen: Ja
  • Toegankelijk met een kinderwagen: Nee

Aan het begin van de wandeling staat je een klim van ca. 40 minuten te wachten langs een bosweg.

Een kleine onverharde weg leidt vervolgens naar de rotsachtige kloven op het Leerbergplateau. Maar wat is er aan de hand met de duivel? Volgens de legende heeft de duivel zelf het kloofachtige labyrint in de rots uitgehouwen om zondige mensen en hun zielen op een dwaalspoor te brengen. Veel van zijn arme slachtoffers kerfden in extreme nood hun naam in de zachte rotswanden om hun familieleden en vrienden over hun lot te vertellen. Er wordt gezegd dat de oplettende wandelaar vandaag de dag nog steeds de verloren zielen in de Teufelsgasse kan voelen en soms zelfs hun gejammer en gehuil kan horen.

Teufelsgasse foto @sportalpen @TVB St Johann in tirol

Teufelsgasse foto @sportalpen @TVB St Johann in tirol Overigens is het streng verboden om op de rotsen te krassen!!!

De rotsschilderingen in Kirchdorf in Tirol!

De afgelopen jaren is een onderzoeksproject aan de Universiteit van Innsbruck gewijd aan de “cultuurschat van de Teufelsgasse”, omdat de Teufelsgasse op de Leerberg in Kirchdorf in Tirol niet alleen een spannende wandelbestemming is voor jong en oud, maar ook wetenschappelijk en cultureel zeer interessant dankzij de rotsschilderingen.

Honderden jaren lang hebben mensen zichzelf in de Teufelsgasse vereeuwigd met zogenaamde ‘rotstekeningen’. Ze lieten symbolen, initialen, huis- en zegentekens achter in de zachte kalksteen. Op de flankerende rotswanden sieren ongeveer 1.500 uitgehouwen, geschraapte en geplukte rotsafbeeldingen in bijna 400 m² rotsoppervlak. Deze rotstekeningen zijn een specialiteit in het Alpengebied en sommige zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, wordt er vriendelijk gevraagd om geen bestaande rotstekeningen te bekrassen. Tegenwoordig vallen wandelaars van alle leeftijden echter vooral voor de griezelige, mooie charme van de geschiedenis van Teufelsgasse.

Teufelsgasse Kirchdorf Region St. Johann in Tirol @tvb St Johann in Tirol

Teufelsgasse Kirchdorf Region St. Johann in Tirol @tvb St Johann in Tirol

St Johann in Tirol Banner Zomer 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×