The Mountains are calling maar eerst testen en uitslagen

Koeien in de bergen

The Mountains are calling maar eerst testen en uitslagen

Jaarlijks krijgen we van Helen verslagen vanuit Oostenrijk. Eindelijk mag Helen met de familie weer naar de bergen en naar Oostenrijk. De wintersport overgeslagen maar nu toch eindelijk naar FANtastisch Oostenrijk. Wenen en het Pitztal staan op het programma. Maar eerst testen en de uitslagen.

“The mountains are calling is zo ongeveer de lijfspreuk van ons gezin geworden.

Iedereen van ons is graag in de bergen. Niet zo gek als je bedenkt dat ik alle drie de kinderen vanaf baby af aan in de draagdoek mee de bergen in heb genomen. Iets met de paplepel zullen we maar zeggen.

Zomer of winter, in alle jaargetijden genieten we van de imposante bergen om ons heen. Nadat wij letterlijk ingepakt klaar stonden voor de wintersport en het bericht kwam “Tirol Has ended das saison” 1,5 jaar geleden, missen we het zicht op de witte bergen, de winterse frisse berglucht, en lunchen in de winterzon.

Verwend dat we zijn genieten we nu wel dubbel zo hard van de zomer in FANtastisch Oostenrijk! Vorig jaar zaten we in Nassfeld 20 minuten van de presseggersee af (Karinthië). Wat hebben we daar genoten. Dit jaar weer een andere plek natuurlijk.

We starten deze keer in Wenen en gaan daarna door naar het Pitztal. Maar man oh man wat was het spannend of we konden gaan. Afgelopen weken gingen de coronacijfers natuurlijk als een speer omhoog, een persconferentie werd weer een feit en wij beten op onze onderlip, wat zou het fijn zijn om het hoofd na deze ellendige Corona winter eens leeg te maken met een paar weken vakantie in de bergen. Gelukkig bleef het sein op groen voor reizen maar wel met testen.

testen PCR test

Vervolgens kwamen daar dan dus de pcr testen. Een hobby (not) maar als dat moet voor de vakantie, no problem . Wat moet dat moet! Nooit geweten dat dat zoveel stress opleverde.

Zondag 13 uur getest ( easy Peach zo gebeurd). Voor Wenen moesten ook de kinderen testen, ze kozen er zelf voor dit ook te doen (anders hadden we het bij het Pitztal gehouden). Maar ja testen is één, de uitslag krijgen is wat anders. Op maandagochtend ontvingen we maar 2 van de 4 uitslagen ….. dat waren er dus 2 te weinig!

Wachten, wachten, wachten … en het werd bellen, bellen, bellen. Ik had via de GGD testen voor reizen bij spoedtest getest, dat is geen aanrader. Ik heb 3 keer 20 min in de wacht gehangen om er daarna uitgegooid te worden en weer opnieuw aan te moeten sluiten.

De eerste medewerker die ik sprak was een duidelijk heel jonge studente die heel helder één belscript had “ heeft u al op de site bij meest gestelde vragen gekeken?” “De uitslag kan nog komen” “als u het sneller nodig heeft moet u een mail sturen” …

Ze verzekerde mij dat ik binnen 30 min dan de uitslagen zou ontvangen, dat bleek 90 minuten later toch niet zo te werken. Dus stoom uit mijn oren en ik weer bellen. Ook nu werd ik er eerst uitgegooid, toen ik eindelijk aan de beurt was. De keer daarna kreeg ik zowaar een dame aan de lijn, duidelijk wat ouder en klantgerichter. Ze probeerde mij door te verbinden met klantenservice maar die namen niet op, advies was opnieuw bellen en optie 4 intoetsen.

Zo gezegd zo gedaan uiteraard werd de verbinding weer tot drie keer toe verbroken op het moment dat ik aan de beurt was (na iedere keer 20 min in de wacht gehangen te hebben, zucht).

Nou mijn stresshormonen konden aan de bak hoor! Uiteindelijk dan toch iemand aan de lijn die ging een “ticket” aanmaken en verzenden naar het uitslagen team en dan zou ik binnen 2 uur de uitslag hebben. Na 30 uur en 10 minuten ontvang ik dan ook de andere uitslagen en kon ik de QR codes printen en hadden we nu echt GROENLICHT.

Nederland Wenen navigatie

The mountains are calling And i must go! … en we zijn er. Nou ja, in Wenen zijn natuurlijk nog geen echte bergen die komen van het weekend pas, maar we zijn in Oostenrijk en dat voelt heeeeeeel fijn!

Komende weken gaan we dus weer genieten van dit fijne land en zal ik jullie zo af en toe op de hoogte houden van ons “activiteitenplan” ;)”

Helen bedankt voor je bijdrage en we zijn zeker benieuwd naar je verhaal over Wenen maar ook zeker het Pitztal, een plek waar wij ook heel graag komen.

Pitztal Zomer Alm

foto @TVB Pitztal

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...