Thermische rollercoaster; alle seizoenen komen voorbij!


Thermische rollercoaster; alle seizoenen komen voorbij!

De komende pakweg 8 tot 10 dagen zijn een ware thermische rollercoaster in Oostenrijk. Alle seizoenen komen voorbij en het weer is erg grillig en extreem van karakter. Zo valt deze ochtend regionaal sneeuw, later deze week volgt weer warm zomerweer. Maar uiteindelijk dreigt opnieuw winters weer…

Vanmorgen is het in een groot deel van Oostenrijk bewolkt en regenachtig, in met name delen van Tirol valt ook sneeuw vanaf 1200 meter. Tijdens de eerste ochtenduren is ook sneeuwval tot in een enkel dal mogelijk. In de loop van de dag wordt het langzaam aan droger en breekt soms de zon door. Het blijft gematigd vandaag, in de lagere dalen stijgt de temperatuur naar 10 tot 15 graden. Op 1500 meter ligt het kwik vanmiddag rond het vriespunt (voorgaande dagen vaak rond 20 graden!).

Komende avond en nacht zijn er brede opklaringen en kan het een graadje vriezen in de dalen. Ook ontstaat nevel en mist die de afkoeling dan weer temperen.

Morgen volgt alweer prachtig lenteweer. Na het oplossen van mist en nevel schijnt de zon uitbundig. Met weinig wind wordt het maximaal 16 tot 22 graden. Kortom volop lente na een frisse dag.

Vrijdag gaat de lente alweer over in de zomer. Het blijft zonnig en het wordt maximaal 22 tot 26 graden. Ook zaterdag en zondag is het volop zomerweer, de thermische rollercoaster klimt omhoog. Daardoor wordt het maximaal 25 tot 28 graden.

Maar na het weekend draait de wind weer naar het noorden, en volgt een wisselvallige afkoeling. Ook kan het misschien weer gaan sneeuwen tot in de lagere dalen…

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×