Thermische rollercoaster, nazomer en winter in 1 week

Het is deze week vrij wisselvallig in Oostenrijk, vooral de temperatuur is net een rollercoaster. Alle seizoenen lijken deze week wel even aanbod te komen. Van nazomer tot winter, met veel zon of zelfs sneeuw. Het zit er allemaal in.


Deze ochtend liggen restanten van een koufront over Oostenrijk. Het is her en der zwaar bewolkt met een enkele regenbui. Daarbij staat in de bergen ook nog eens een stormachtige wind met windstoten van 80 tot 100km/u. Vanmiddag wordt het allemaal wat rustiger en verspreid komt de zon er dan soms flink bij. De opklaringen winnen terrein en met voldoende instraling kan het vanmiddag nog 20 tot 23 graden worden. Aan de zuidkant is er sowieso weinig aan de hand, met veel zon wordt het hier zelfs 25 graden.


Morgen is de nazomer overal terug. Vooral in de ochtend en de eerste middaghelft schijnt de zon flink. De temperatuur loopt op naar 21 tot 25 graden. In de middag neemt in Kärnten, Stiermarken maar ook Vorarlberg de bewolking langzaam toe. Het is de voorbode voor een slechtere woensdag.


Tijdens de nacht naar woensdag verandert het weer drastisch in Oostenrijk. De warme nazomerse lucht verlaat Oostenrijk en een actief koufront met daarachter polaire lucht trekt Oostenrijk binnen.


Woensdag verloopt regenachtig en in de ochtend wordt de maximale temperatuur al bereikt. Gedurende de dag zakt de sneeuwgrens van 2500 meter naar 1500 meter. In de nacht naar donderdag stroomt de koudste lucht Oostenrijk binnen, dan kunnen de sneeuwvlokken vallen tot 1200 meter.

Boven de 2000 meter kan een goede 20 tot 30 centimeter sneeuw vallen, hieronder is het veelal net genoeg voor een winters of wit plaatje. Dit komt omdat de meeste neerslag hier nog in de vorm van regen zal vallen.

Donderdagochtend valt er nog een laatste bui, boven de 1200 meter met een winters karakter. In de loop van donderdag volgen in de polaire lucht opklaringen. Het is een veelal koude dag met een kille wind in de bergen. De nacht naar vrijdag verloopt helder en windstil, hierdoor is nachtvorst mogelijk.

Vrijdag stabiliseert de situatie en neemt de kans op een aantal nazomerse dagen weer toe. Een zo zijn dus alle seizoenen deze week wel even voorbij gekomen.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Instagram Banner

Werken in Oostenrijk sep 2019

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht