Throwback … ski-vakantie Gerlos maart 2018

Gerlos Helen de Viet

Gerlos, Helen de Viet neemt ons mee naar haar skivakantie afgelopen maart in Gerlos en kijkt alweer uit naar de komende winter.

In deze warme zomer weken denken wij alweer steeds vaker aan de wintersport. Afgelopen maart waren wij in Gerlos en we moeten zeggen toen waren de weersomstandigheden ook al bijzonder door de vele sneeuwval zo laat in het seizoen.. In de 3e week van maart waren alle dalafdalingen van Zillertal Arena nog open. Wij waren er uiteraard blij mee want de ski omstandigheden waren top.

In de afgelopen 20 jaar die ik op de latten sta hebben wij Gerlos altijd ontweken, al die Nederlanders bij elkaar. Als ik in Oostenrijk ben is dat niet helemaal mijn ding. Echter nu met kleine kinderen en het feit dat het zo’n goed gebied is hebben we er toch voor gekozen.

Uiteraard begon het met zoeken naar een geschikt appartementje.. Van een beetje luxe ben ik niet vies en wat extra ruimte vinden we ook wel fijn met onze 3 monsters zo kwamen we uit bij Gerlos Alpine Estate. Tijdens de uitzendingen van Snow Magazine irriteer ik me altijd aan de terugkerende reclames van Romex maar de appartementen zijn serieus ontzettend fijn. Appartement ligt wel een kilometer van de liften vandaan maar bij de Isskogelbahn is een ruime parkeerplaats en de skibus werkt hier ook perfect. Kortom echt een aanrader .

Dan kwam nu het grote voordeel : Nederlands sprekende skileraren! Het kantoor van de skischool (Michi’s Schischule) zit samen met het kinderland naast de Isskogelbahn. Hier zijn we ook super geholpen met passende lessen voor alle kids. De beginnende kindjes starten op spelende wijze in de speelweide tegenover het kantoor. Boven naast de lift ook nog een speelland en ook de oefenpistes met loopband inclusief overdekte tunnel.

Zo wordt op niveau opgeschakeld waar de kids les hebben. Onze ervaring was dat de leraren en regelaars goed overleggen en per lesdag goed bekijken waar welk kind hoort of juist naar toe moet. Wij hadden ook onze jongste bij ons van toen nog geen 2 jaar maar ook die heeft 2x 50 een Billy Mini Carver lesje genomen , en ze vond het prachtig!

Gerlos Helen de Viet

Op woensdag waren de skirennen, en op donderdag was in de kiosk de enthousiaste uitreiking. Voor onze 7 jarige een absoluut hoogte punt met zijn bronzen medaille.

Voor het gemak hadden wij ook bij de lift lockers gehuurd waardoor je niet te sjouwen hoeft met je spullen. Kanttekening hier is dat het fijn zou zijn geweest als er ook een optie zou zijn op de berg een locker te huren aangezien wij met kleine kids telkens afwisselen.

Kortom wij hebben er een top skivakantie gehad en als je met kids gaat is het fijn om in zo’n georganiseerd en onderhouden gebied te komen. Voor komende winter zijn we nu druk aan t nadenken. Ik ga dus de komende weken lekker neuzen naar plaatsjes, appartementen en golden tips. Kan nog veel meer over Gerlos vertellen maar dat is denk ik wel bekend bij de wintersport liefhebbers.

Helen, bedankt voor je update en ben je nog opzoek naar een accommodatie kijk dan eens op onze accommodatiepagina daar staan al heel veel opties voor het komende winterseizoen.

Gerlos Helen de Viet

Gerlos Helen de Viet

Gerlos Helen de Viet

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...