Thule Legend GoPro Backpack, de eerste bevindingen

Thule Legend GoPro Backpack

Thule Legend GoPro Backpack, een ideale rugzak voor hiking maar ook voor de wintersport. Een rugzak speciaal ontworpen voor de Gopro, hier onze eerste bevindingen.

De Thule Legend GoPro Backpack gaan wij testen. Thule is bij menigeen vooral bekend van de dakkoffers. Maar tegenwoordig heeft Thule veel meer in hun assortiment, van rugzakken, Skitassen,dakkoffers, fietsdagers en ga zo maar door.

Eerste bevindingen.

We gaan deze rugtas in de sneeuw testen, maar eerst konden we de rugtas hier in Nederland bekijken. De eerste bevindingen waren meteen goed, de rugtas is stevig en zat prettig op de rug. Ook al zat het vol met spullen, de “winst” van een dagje de stad in. Het is een ruime rugtas en de banden zijn goed gevoerd, daarom bleef het goed zitten ook al was deze redelijk zwaar.

De rugtas heeft een speciale opbergruimte voor 3 GoPro’s, accu’s, extra GoPro mounts en meer. De buitenkant van deze speciale opbergruimte is een harde klep, hierop kan een GoPro bevestigd worden. In de opbergruimte is een dikke uitneembare vak, de GoPro’s passen hier perfect in en zijn optimaal beschermd.

Met de meegeleverde accessoires is het ook mogelijk om een GoPro op de borst te bevestigingen.

Thule Legend GoPro Backpack

De rugtas zit vol met handige vakken, waar zelfs ruimte voor een waterzak gemaakt is. En een leuk bijkomstigheid is dat de rugtas spatwaterdicht is, wel handig als je op de piste bent. Ook zijn de ritssluitingen voorzien van grote trekkers, hierdoor kan je makkelijk met een handschoen een vak openen of sluiten. De tailleriem is lekker breed en stevig, uiteraard zit hier aan beide kanten een handige vak in voor je telefoon, of ander klein spul.

De tailleriem is tevens verwijderbaar.

Eerste test

De bevestigingen voor de GoPro hebben we snel kunnen testen, maar een kleine test zal volgende week in Winterberg gebeuren. Het echte werk zal een week later in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn plaats vinden.

Maar de eerste kleine test was veel belovend, de GoPro zat goed stevig op zowel achterop als op de borst. De eerste beelden waren veel belovend, na een stukje lopen rond het huis waren de beelden redelijk stabiel. De elektronische stabilisator van de GoPro had ik trouwens als test niet ingeschakeld.

De bevestiging op de borst is qua stabilisatie te vergelijken met een chestmount die voor de GoPro te koop is.

Ook kon de GoPro Karma Grip makkelijk bevestigd worden, de beelden waren top. Er werd gebruik gemaakt van de Karma Grip Extension Cable, hierdoor kon de stabilisator gescheiden worden van de grip. De grip konden we in één van de handige opbergruimtes kwijt, de tailleband was hiervoor zeer geschikt.

Eerste bevindingen zeer positief

De eerste bevindingen waren zeer positief, hier de pluspunten tot dus ver. Een minpunt hebben we nog niet gevonden, misschien de prijs maar dat is voor iedere individueel persoonlijk.

De pluspunten zijn.

  • stevig
  • ruim
  • veel opbergmogelijkheden
  • biedt zeer goede bescherming
  • goede pasfit

Wintertest
Aankomend weekend zit ik in Winterberg, daar zal ik eens kijken hoe stabiel de rugtas is op de piste. Maar ook hoe stabiel er mee gefilmd  kan worden. Ervaringen met een GoPro op de borst zijn goed, is stukken stabieler dan op de helm. Hierdoor zijn de verwachtingen realistisch.

Een tweede wintersportperiode is een week later, alle bevindingen zullen later te lezen zijn in een tweede review. Tot nu toe zijn we zeer positief over deze rugtas.

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×