Tiefenbachklamm bij Kramsach in Tirol

Tiefenbachklamm @Niek Stokman

Tiefenbachklamm @Niek Stokman

Tiefenbachklamm bij Kramsach in Tirol

Ook dit keer was een post op onze facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk aanleiding om over de Tiefenbachklamm te schrijven. Niek Stokman heeft wat foto’s gemaakt en de wetenswaardigheden over deze klamm staan hieronder.

De Tiefenbachklamm is een indrukwekkende kloof in de regio Tirol, Oostenrijk. Deze natuurlijke attractie ligt nabij het dorp Brandenberg in het Brandenbergertal, een zijdal van het Inntal. Hier zijn enkele kernpunten over de Tiefenbachklamm:

Geografie en Natuur

  • Locatie: De kloof bevindt zich in het Brandenbergertal, dicht bij de stad Kramsach en het dorp Brandenberg.
  • Rivier: De kloof is uitgesleten door de Tiefenbach-rivier, die door de kloof stroomt en spectaculaire rotsformaties en waterpartijen heeft gevormd.
  • Lengte en Diepte: De kloof is ongeveer 7 km lang en kan op sommige punten indrukwekkende dieptes bereiken.

Activiteiten

  • Wandelen: De Tiefenbachklamm is een populaire bestemming voor wandelaars. Er is een goed onderhouden wandelpad dat door de kloof loopt, wat het mogelijk maakt om de prachtige natuur en het stromende water van dichtbij te ervaren. De wandeling duurt meestal 2 tot 3 uur.
  • Bezienswaardigheden: Langs de route zijn er meerdere uitzichtpunten en bruggen waar bezoekers kunnen stoppen en genieten van het uitzicht over de kloof en de rivier.
  • Veiligheid: Het pad is goed gemarkeerd en beveiligd met relingen op de gevaarlijkere stukken, maar stevig schoeisel en een goede conditie zijn aan te raden.

Tiefenbachklamm @Niek StokmanToegang en Voorzieningen

  • Bereikbaarheid: De kloof is goed bereikbaar met de auto en er zijn parkeerplaatsen in de buurt van het begin van de wandeling. Het openbaar vervoer naar de kloof is beperkt, dus eigen vervoer is aan te raden.
  • Voorzieningen: Aan het begin van de wandelroute zijn er vaak informatieborden en soms kleine kiosken of restaurants waar je iets kunt eten of drinken.

Milieu en Behoud

  • Natuurbehoud: Zoals bij veel natuurlijke attracties in Oostenrijk, wordt er veel aandacht besteed aan het behoud van het milieu en de natuurlijke schoonheid van de Tiefenbachklamm. Bezoekers worden aangemoedigd om geen afval achter te laten en de flora en fauna te respecteren.

De Tiefenbachklamm biedt een prachtige combinatie van natuur, avontuur en rust, en is een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars die Tirol verkennen.

Tiefenbachklamm @Niek Stokman

Tiefenbachklamm @Niek Stokman

In het verleden is Pascal hier ook eens op bezoek geweest en HIER kun je zijn verhaal lezen.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×