Tien skiërs in Lech door lawine meegenomen

Sölden Lawinehang 2 doden

illustratieve foto

Tien skiërs in Lech door lawine meegenomen

De plaatlawine kwam los in het open skigebied en ving de toergroep op.

Bij een lawine in Lech werden tien skiërs meegesleurd door een lawine en drie van hen raakten gewond. Twee van de wintersporters liepen ernstige verwondingen op, meldde het politiebureau van Vorarlberg zondagavond.

De tourskiërs die bestond uit een groep van 10 personen was op weg naar de Juppenspitze met een 33-jarige skigids. Plots brak een plaatlawine los, waarbij tien van de skiërs werden meegenomen.

Drie personen konden zelf uit de lawine komen, de anderen werden niet helemaal begraven vanwege de kleine hoeveelheid sneeuw. Een aantal van de groep droegen ook speciale rugzakken met lawine-airbags.

De komende week gaat er meer sneeuw vallen in Oostenrijk. Veel mensen zullen dan ook weer gaan toerskiën met wellicht weer lawines tot gevolg. Laten we hopen dat dit achterwege blijft maar we vrezen wel weer het ergste.

Bron: Tiroler Tageszeitung

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×