Tiener valt uit skilift in Sölden

Seekogel Sölden

Een Nederlandse tiener valt uit een skilift in Sölden, dit gebeurde op 2e kerstdag bij de Seekogel. Het meisje viel 4 meter naar beneden en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

2e Kerstdag rond 13:00 uur stapte het meisje met haar skileraar in de lift, maar gleed zonder duidelijke redenen er van af. Haar leraar kon haar in eerste instantie nog vast grijpen. Uiteindelijk moest hij haar laten vallen, maar deed dit in het laagst gelegen deel van de rit. Voordat de leraar haar moest loslaten waren de reddingsdiensten al ingelicht. Hierdoor kon het meisje snel gered, gecontroleerd en naar het ziekenhuis in Innsbruck vervoerd worden. Ondanks dat het letsel in eerste instantie mee leek te vallen heeft men toch besloten haar mee te nemen uit voorzorg.

Bij het verlaten van het dalstation zat het meisje goed in haar stoel, zij is later gecontroleerd door de leraar in het Tiefschnee gevallen. Men tast nog steeds in het duister hoe dit kon gebeuren.

Ook Duits meisje valt

Rond dezelfde tijd viel een 5 jarig meisje uit Duitsland ook uit een lift, dit gebeurde in het Skigebeid Jungholz. Het meisje gleed kort na instappen uit haar stoel ondanks dat de liftbar gesloten was. Ten tijde dat de liftbediende dit opmerkte hing het meisje 8 meter boven de grond. Hij stopte de lift en zorgde ervoor dat de stoeltje terug kwam naar het station, maar dat duurde voor het meisje echter te lang. Zij kon het niet meer volhouden en viel ongeveer 6 meter naar beneden, hoe het met dit meisje gaat is niet bekend.

Bron: tt.com

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht