Tijdelijk een paar koele en natte dagen

Vanuit het Westen stijgt momenteel de luchtdruk, en dat klinkt zéér gunstig voor fraai nazomerweer. En dat klopt ook, maar eerst draait de wind vanaf morgen helaas naar het Noorden. Hierdoor stroomt koele en vochtige lucht Oostenrijk binnen. We krijgen een paar frisse en zelfs natte dagen, voordat het pas echt fraai nazomerweer wordt.

Morgen trekt een koufront van Noordwest naar Zuidoost over. Op het koufront komt het deze avond al tot enkele onweersbuien en morgen is dit niet anders. De actiefste buien zien we ontstaan in Karinthië, Stiermarken en Burgenland. Voralberg en Tirol liggen dan al in de koele lucht, met veel bewolking en enkele buien wordt het hier niet warmer dan 20 of 21 graden.

Vrijdag is het in het Donaudal en ten Noorden daarvan tijdelijk iets beter weer. Hier weet het kwik nog zomerse waarden van 23 tot 25 graden aan te tikken. Elders lagere temperaturen, veel bewolking en enkele buien.

Zaterdag trekt een volgend koufront over Oostenrijk. Het is zwaar bewolkt, ronduit fris en het regent flink door. Daarbij zakt de sneeuwgrens van 3800 naar 2400 meter, in de Inneralpine zakkend tot 1900 meter. In deze vochtige en koele lucht zakt de sneeuwgrens wellicht nog een klein tikje verder. Al blijft een herhaling van afgelopen weekend uit.

Daarbij worden momenteel gigantische neerslaghoeveelheden berekend. Maar voor details is het nog te vroeg.

Gelukkig keert vanaf zondag het fraaie nazomerweer terug, de kans is groot dat we nog met temperaturen tussen de 25 en 30 graden te maken krijgen. Maar daar kijken we morgen weer verder naar.

Jeroen Elferink

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×