Tijdelijk koeler met buien

Het warme regiem waar we al min of meer sinds half april inzitten is eindelijk doorbroken, een koufront verdreef afgelopen nacht de warme lucht uit Oostenrijk. Het komt doordat er zowaar een lagedrukgebied boven Scandinavie ligt! En nu aan de achterzijde is de wind naar het Noorden gedraaid, koude poollucht kan Oostenrijk bereiken en dat zullen we ook echt voelen.

Vandaag komt het kwik niet veel hoger dan een graad of 16 tot 19, lokaal nog 20 of 21 graden. Maar de vlagerige en in de bergen soms stormachtige noordenwind maakt het voor het gevoel veel frisser. Daarbij vallen er enkele buien maar over het Westen zijn ook enkele brede opklaringen. De sneeuwgrens ligt rond de 2100 meter.

Ook het weekend blijft in teken staan van de koelere stroming vanuit het Noorden, daarbij vallen er af en toe enkele buien. Tijdens buien kan de sneeuwgrens soms even zakken naar 1900 meter, maar serieuze sneeuwhoeveelheden worden er niet verwacht. Wellicht dat de Grossglockner Hochalpestrasse in de ochtend aangewit kan zijn.

Langzaam herstel na het weekend

Na het weekend volgt er een langzaam herstel, de temperatuur komt weer makkelijker boven de 20 graden en de sneeuwgrens stijgt. Een nieuw hogedrukgebied trekt richting Scandinavie en het voor de zomer zo typerende luchtdrukverdeling keert weer terug. Wel vallen er maandag maar ook dinsdag nog altijd buien, maar de wind draait naar het oosten en later zuiden. De temperatuur stijgt vervolgens verder, richting de 25 graden.

De tweede deel van de week wordt weer hoogzomers, met 24 tot 30 graden. Af en toe is er ook kans op onweer of een bui, maar over het algemeen is het mooi zomerweer.

Even volhouden dus!

Jeroen Elferink

Vanaf 1 juli berichten we dagelijks over het weer in Oostenrijk!

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht